Over een kleine maand zijn Etienne en ik acht jaar samen. We hebben de seven year itch dus overleefd en volgens het gezegde bevinden we ons nu in de zeven vette jaren. Maar wat is die seven year itch en hebben wij er last van gehad?

The seven year itch, wat is het?

Het begrip komt van de gelijknamige film uit 1955 met Marilyn Monroe in de hoofdrol. Na zeven jaar zou de sleur in een relatie of huwelijk sluipen. Sterker nog, het schijnt dat de meeste huwelijken na gemiddeld zeven jaar op de klippen lopen.

Mijlpaal na zeven jaar

Etienne vroeg me na zeven jaar en drie dagen ten huwelijk. Ik bekroonde ons zevenjarig jubileum met een portie oogmigraine en een paniekaanval, waardoor hij ineens dacht: NU moet ik het vragen. Dat doe je niet als je op elkaar uitgekeken bent, dus tot zover kan ik concluderen dat de seven year itch aan ons voorbij is gegaan.

Storm…

In die zeven jaar hebben we gigantisch veel meegemaakt samen. Na drie maanden woonden we samen, toen we acht maanden samen waren kochten we een huis. In een week tijd stapten we voor het eerst over de drempel en zetten we onze handtekening onder het koopcontract. Ik heb er geen seconde spijt van gehad.
Onze relatie overleefde mijn burn-out. Het verlies van mijn vader. Twee periodes van werkloosheid. Een periode van diepe rouw om mijn lieve vriendinnetje. Een pittige kraamtijd en de ziekenhuisopname van onze baby. Een pittige start als ouders, met een baby in het ziekenhuis en een grijze wolk die maar niet wegging. De start van mijn bedrijf. Twee keer een nieuwe baan voor Etienne.

…en zonneschijn

Maar ook een heel fijn huis dat echt ons thuis is. Een zwangerschap die heel snel kwam en voorspoedig verliep. Een lief, knap, grappig en slim mannetje dat onze liefde bekroont. Fijne vrienden en vriendinnen. Alles bij elkaar opgeteld urenlange slappe lach sessies om de meest onzinnige dingen. (Zo kan ik het klapje in de begintune van Friends na 10 seizoenen nog steeds niet zonder me heel erg te concentreren.) De fijnste vakanties. Weekendjes weg. Wandelen. Borrelen. Eten. Shoppen.

Het is een mythe!

Ik kan na bijna acht jaar alleen maar concluderen dat die hele seven year itch in ons geval een mythe is. Natuurlijk is het niet altijd rozengeur en maneschijn. Reken maar dat er hier in huis weleens met deuren gesmeten wordt (guilty) en we flinke woordenwisselingen kunnen hebben. Het komt altijd weer goed, want uiteindelijk kunnen we gewoon niet lang boos op elkaar blijven. De basis klopt en daar kunnen we altijd op terugvallen, hoe zwaar de storm ook is.

In juni 2025 kom ik er nog een keertje op terug, als we de tweede zeven jaar achter de rug hebben. Kunnen we mooi even de balans op maken.

Geloof jij in de seven year itch?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

1 Reactie

  1. Mooi om te lezen. Ik geloof er zeker niet in dat er iets ‘magisch’ in die zeven jaar zit. Waar ik wel in geloof, is dat relaties het waard zijn om voor te knokken. Iets met in goede en kwade dagen, in ziekte en gezondheid;).
    Jullie waren wel heel snel zeker van elkaar, door al zo snel een huis te kopen. Moet je maar durven, maar het bleek dus de juiste inschatting.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.