Glamping is hot! Het is een wat luxere variant van het good old kamperen. Nu gaan wij zelf meestal met de tent op vakantie, maar nu ik deze glamping accomodaties in Nederland heb ontdekt, kan ik zomaar van gedachten veranderen…

Bijzondere glampinglocaties in Nederland

Dat Nederland prachtig is, wist ik allang. Ik bedoel, ik woon zelf in Zuid-Limburg, als je het mij vraagt een van de mooiste delen van ons land. Maar er is zoveel meer! Zeeland, met haar uitgestrekte landschap en de mooie, rustige stranden. De Veluwe, met bossen en heuvels. En Friesland, met de mooie meren. Zo kan ik nog wel even doorgaan, ik denk dat je me wel snapt.

Tijdens het rondneuzen op Natuurhuisje.nl spotte ik een aantal leuke glampinglocaties in Nederland. Stuk voor stuk bijzonder en net even anders dan anders. Pas op! Je loopt het risico dat je direct op vakantie wilt gaan!

Natuurhuisje.nl Glamping in Roosendaal bregblogt.nl

1. Glamping in Roosendaal (Brabant)

In het Brabantse Roosendaal ligt een prachtige woonboerderij, met in het weiland vier grote safaritenten. De tenten zijn geschikt voor 5 personen. Vanaf de overdekte veranda van 3x5m geniet je van het uitzicht, terwijl de kinderen lekker spelen.

Brabant heeft genoeg mooie plekken die je kunt ontdekken met de fiets of tijdens een ontspannende wandeling. Wil je wat meer actie? Antwerpen, Breda en Rotterdam liggen in de buurt voor een gezellige stedentrip!

glamping Vinkeveen natuurhuisje.nl bregblogt.nl

2. Glamping aan het water in Vinkeveen (Utrecht)

Hoe leuk is dit! Slapen in een pipowagen, direct aan de Vinkeveense plassen! Je kunt vanaf de steiger zo het water in voor een verfrissende duik. De pipowagen biedt plaats aan 4 personen en is van alle gemakken voorzien.

Vinkeveen ligt tussen Amsterdam en Utrecht in. Je bent zo in de stad, maar geniet in de pipowagen van de rust en de natuur om je heen. Je kunt er lekker fietsen, wandelen, zwemmen en watersporten. Een prachtige omgeving!

Glamping Mesch natuurhuisje.nl bregblogt.nl

3. Slapen in een tipitent in Mesch (Zuid-Limburg)

Zuid-Limburg heeft zoveel moois te bieden: heuvels, bossen, water, grotten… Maak jouw glamping vakantie helemaal avontuurlijk door te slapen in een tipi in Mesch, helemaal in het zuiden van Limburg. De tipi’s zijn geschikt voor 2 personen, er staan twee losse eenpersoonsbedden. In de blokhut op het terrein kun je koken en televisie kijken en daarnaast is een sanitairgebouwtje. Kinderen kunnen helemaal los in de natuurspeeltuin of genieten van en met de dieren op het erf.

Mesch ligt op een kilometer van de Belgische grens en is daarmee een perfecte uitvalsbasis voor heel veel activiteiten. Een dagje naar het mooie Luik of Maastricht, wandelen door de groene heuvels of watersporten op de Maas: het ligt allemaal binnen handbereik.

Natuurhuisje.nl glamping in Ruinen bregblogt.nl

4. Zomerse en winterse glamping in Ruinen (Drenthe)

Bij glamping denk je vooral aan de zomer. Lekker veel buiten zijn en genieten van het warme weer. In de safaritenten in Ruinen kun je het hele jaar door genieten. De tenten zijn voorzien van goede isolatie een een pellet houtkachel. Zo kun je ook in de winter heerlijk buiten in de natuur zijn. Deze safaritent is geschikt voor 5 personen en heeft, net als de tent in Roosendaal, een ruim en overdekt terras. Voor de kinderen is er een overdekt zwembad, een speeltuin en een kinderboerderij. Perfecte vakantieplek als je het mij vraagt!

Drenthe heeft zoveel moois te bieden: varen in Giethoorn, een dagje naar Dierenpark Emmen of wandelen in Nationaal Park Dwingelerveld. Genieten!

natuurhuisje.nl glamping in rijpwetering bregblogt.nl

5. Glamping in het Groene Hart in Rijpwetering (Zuid-Holland)

Nog een pipowagen, want ze zijn zo leuk! Deze wagen staat in het dorpje Rijpwetering, onder de rook van Leiden en midden in de natuur. De wagen is geschikt voor 4 personen. Je slaapt in een van de twee gezellige bedsteden en er is een keuken, zitje en wifi.

Vanaf het terrein vaar je in 100 meter naar de Kagerplassen. Met de zon op je hoofd waan je je in het paradijs, daar tussen de vogels, bomen en het zacht kabbelende water. Wil je er lekker op uit? Je bent in een half uurtje in Amsterdam, Den Haag, Leiden, Haarlem of Delft.

Waar vier jij het liefste vakantie? Op de camping, in een hotel of huisje of in zo’n leuke glamping accomodatie als hierboven? 

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

1 Reactie

  1. Glamping ziet er altijd heel leuk en comfortabel uit, maar toch kies ik altijd voor een huisje. En als ik dan tóch op vakantie ga, wil ik ook in ieder geval net zoveel luxe als thuis, liefst meer. Ik wil een afwasmachine en liefst ook een ligbad. Want ja, verwend of niet, maar als ik moet afwassen op vakantie is de lol ineens een stuk minder…

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.