Als ondernemer ben je continu in beweging. Je bedrijf ontwikkelt zich iedere dag en daardoor sta je zelf ook niet stil in jouw ontwikkeling. Een fijne manier om jouw kennis te vergroten is door het lezen van inspirerende boeken voor ondernemers. Ik deel tien inspirerende boeken voor ondernemers!

Think and grow rich – Napoleon Hill (bewerking door Michael Pilarczyk)

Dit boek uit 1937 (!) onthult je het geheim van de succesvolle miljonairs. Michael Pilarczyk heeft de Nederlandse bewerking verzorgd, die naadloos aansluit bij zijn Master your mindset programma’s. Al lezende ontdek je een denkwijze die jouw (werk)leven zal veranderen. Ik ben er zelf op het moment van schrijven in bezig en wat ik lees bevalt me goed. Heldere taal, niet teveel ingewikkelde dingen en praktische voorbeelden.

Wat ik zeker weet – Oprah Winfrey

Oprah is een bron van inzichten en leert je om een andere kijk te hebben op jouw leven. En daarmee dus ook op hoe jij in jouw onderneming staat. Moeilijke keuzes maken, vertrouwen op je eigen kunnen en leven met onzekerheden: Oprah doet het en vertelt je hoe ze dat beleeft en aanpakt.

Handboek eigen baas – Tijs van den Boomen

Dit boek las ik als eerste toen ik had besloten om voor mijzelf te beginnen. Een overzichtelijk en duidelijk boek, waarin alles staat dat van pas komt bij de start van jouw eigen bedrijf. Van administratie tot netwerken, van acquisitie tot de verschillende rechtsvormen. Hoewel ik van mening ben dat je in de praktijk het allermeeste leert, is dit boek heel waardevol om te leren wat je zoal kunt verwachten.

Masterclass ondernemen – Annic van Wonderen

Dit boek las ik ruime tijd voor ik de stap zette om te gaan ondernemen. In mijn recensie schreef ik: ‘Ik heb in het boek geen ingewikkelde theorieën gelezen of adviezen waarvan ik denk: ‘Oh my…hoe moet ik dat dan doen?’ Ik heb meer inzicht gekregen in het ondernemerschap, wat erbij komt kijken en hoe je het aan kunt pakken. 

Dat geeft de insteek van het boek goed weer. Annic beschrijft op een vlotte en heldere manier hoe zij haar eerste stappen op het ondernemerspad zette, waar ze tegenaan liep en hoe ze die uitdagingen aanpakte.

De zeven eigenschappen van effectief leiderschap – Stephen R. Covey

Dit boek is bekend bij velen en werd ook een aantal keer genoemd, toen ik mijn volgers vroeg naar hun boekentips. Een praktisch boek, waarin je aan de hand van voorbeelden leert hoe je effectief kunt zijn in jouw persoonlijke- en zakelijke leven. Een bestseller die al jaren meegaat, omdat de boodschap tijdloos en breed toepasbaar is.

Start before you’re ready – Simone Levie

Dit boek verscheen in april 2019 en de recensies zijn lovend. Simone wil vrouwen empoweren en met dit praktische boek, inclusief opdrachten en een online cursus, geeft ze hen een spreekwoordelijke schop onder hun kont. Niet denken, maar doen!

Het geheim van Bol.com – Michel Schaeffer

Michel Schaeffer was 14 jaar lang directielid bij Bol.com. In dit boek geeft hij een uniek kijkje achter de schermen, over de tijd waarin de online wereld begon te groeien. Met wijze lessen over groot denken, omgaan met teleurstellingen en successen en de drang naar vernieuwing.

Eat that frog – Brian Tracy

Dit boek las ik nog voor ik startte als ondernemer en dat deed ik ook nog eens in één avond. Het is heel vlot en duidelijk geschreven en leert je om om te gaan met uitstelgedrag, waardoor je jouw dagen effectiever indeelt. Bottomline is het idee dat je de dag begint met de rotklussen, die je vergelijkt met dikke kikkers die je in een keer moet doorslikken. Ik roep regelmatig dat ik ‘even wat kikkers ga opvreten’, en dat werkt goed!

Jij bent een badass – Jen Sincero

Met alle wildgroei aan inspirerende zelfhulpboeken is het Jen Sincero gelukt om een verfrissend, goudeerlijk boek te schrijven waarin ze je met hilarische en inspirerende verhalen levensveranderende inzichten geeft. In hoofdstukken als ‘Je brein is je bitch’, ‘Angst is voor losers’ en ‘Het was de schuld van mijn onderbewustzijn’, neemt Sincero je mee op een transformerende tour. Ze laat je zien hoe je je financiën, relaties en carrière een boost geeft en eigenlijk alle geweldige dingen kunt krijgen waar je naar verlangt.

Nice girls don’t get the corner office – Lois P. Frankel

Een boek vol praktische tips en adviezen van coach Lois P. Frankel. Alles wat zij in 25 jaar ervaring als psychotherapeut heeft geleerd, bundelde ze in dit boek. Het gaat over de meest gemaakte fouten van vrouwen op hun werk, het doet suggesties om grip te krijgen op je carrière en het beschrijft manieren waarop je jezelf in de weg zit bij het benutten van al je talenten. De praktische adviezen zijn onderverdeeld in zes thema’s: hoe je het spel speelt; hoe je je gedraagt; hoe je denkt; hoe je jezelf op de markt brengt; hoe je klinkt; hoe je eruitziet en hoe je reageert.

10 inspirerende boeken voor ondernemers bregblogt.nl

Er zijn gigantisch veel boeken geschreven voor en door ondernemers. Deze lijst is een greep uit de suggesties van mijn volgers op social media. Wie weet volgt er in de toekomst nog eens een overzicht met inspirerende boeken voor ondernemers!

Welk boek raad jij aan?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

2 Reacties

  1. Ik heb er ook een flink aantal gelezen. Die van Napoleon Hill had ik hier liggen uit de bieb en ik dacht de hele tijd: weet ik al, weet ik al… Ik denk omdat bijna alle andere boeken die ik heb gelezen gebaseerd zijn op zijn bevindingen. Maar ben toevallig de podcast van Michael Pilarczyk aan het luisteren en daar verwijst hij ook weer de hele tijd naar dit boek, dus misschien nog maar een keer lenen …

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.