Eind september was Breg al geslaagd voor haar trouwjurk. Ik verwachtte eerlijk gezegd dat er eerst een paar rondes aan vooraf gingen. Nota bene na de eerste ronde kreeg ik al een Whatsappje. Eerst een foto waarop een breed lachende Breg te zien was. Aansluitend de verlossende en alles zeggende woorden: “I said YES!” Nu was het mijn beurt. Hoe dat ging? Lees lekker verder!

Voor we beginnen even een korte uitleg over de foto hierboven: ik heb tijdens de shoppingdagen geen goede foto’s gemaakt die ik nu al kan delen op de blog. Zodra we de foto’s van de bruiloft gaan delen komen ze er natuurlijk bij!

Op jacht naar een trouwpak

Uiteraard was ik een tikkie later met mijn aankoop. Beter gezegd vijf hele maanden (!!) later voordat ik een dergelijke breed lachende foto naar Breg kon sturen. Ik had in tegenstelling tot haar twee shoprondes nodig.

Samen met Laurens in een mooi pak

Laurens is uiteraard een essentieel onderdeel van ons huwelijk. Vandaar dat ik hem bij elk mannending heb betrokken. Een trouwpak kopen is bij uitstek een mannending. Daarnaast vond ik het natuurlijk ook superleuk om hem juist hierbij te betrekken. Ik kan alleen maar hopen dat hij zich dit ook later nog herinnert als het eens zover is bij hem. Misschien mag ik dan ook met hem mee.

“Lau? Mag het? Wacht er wel nog maar een paar jaar mee, maar mag ik mee als het zover is?”

De insteek was dat Laurens hetzelfde pak zou krijgen als ik. In de praktijk daarentegen blijkt dat een kinderpak op maat ronduit belachelijk geprijsd is. Zeker gezien hij er twee weken later weer finaal uit is gegroeid. Vandaar dat we voor een look-a-like zijn gegaan. En dat blijkt dan ook weer knap lastig. Zo lastig dat ik me uiteindelijk heb moeten aanpassen aan zijn mogelijkheden. Nu ik dit zo typ, lijkt het alsof ik een afdankertje heb moeten nemen, dat op zijn pakje leek. Maar uiteindelijk bleek het een perfect match voor ons allebei.

Shopdag #1

Enfin, stipt om 10 uur `s ochtends maken we ons klaar om te vertrekken voor shopdag numero uno. Altijd handig om iemand mee te nemen die de jurk al gezien heeft. Want wat nu als haar oker zeemeerminnenjurk niet matcht met mijn magenta adonis outfit? Drama alom! Vandaar dat een van de vrouwelijke getuigen zo lief is geweest om mee te gaan. Na wat online voorwerk gedaan te hebben voor mezelf, gingen we in de offline wereld kijken naar de opties voor mini me. Na letterlijk 7 winkels succesloos te hebben verlaten, werd de spoeling dunner en het lontje van de kleine boef korter. Na een succesvolle lunch en een gereset lontje zijn we uiteindelijk nog even snel C&A binnengestapt. An sich niet de eerste winkel waar ik aan denk voor een trouwpak voor hem, maar met het communieseizoen voor de deur weet je maar nooit. En wat denk je? Eureka! Precies de juiste kleur magenta (Breg leest mee…) en maat die ik zocht. Mooi netjes aan een rekje met nog 15 andere maatjes! Geen directe noodzaak dus om het meteen mee te nemen oftewel genoeg tijd om eerst voor mezelf een perfect match te kiezen. Het serieuze werk kan beginnen.

Op naar Suit Supply

Eerste halte: Suit Supply! Ik word maar van heel weinig kledingwinkels zo blij als van deze. In de afgelopen jaren ben ik hier meermaals succesvol naar buiten gelopen. Vandaar mijn hart vol verwachting klopte. Vanuit verwachting maar ook vanuit lichte spanning. Zou het weer lukken? Maar dan voor het pak der pakken?

Wát een lelijk pak!

Na een korte struinsessie worden we snel geholpen door een van de adviseurs. We vertelen wat we komen doen en ik geef aan welke kant ik op denk. Het eerste pak dat hij me laat zien, voldoed volstrekt niet aan die verwachting. Sterker nog, never nooit dat ik dat überhaupt ga dragen. Laat staan op mijn trouwdag! Hij dringt subtiel aan. ‘Gewoon even aandoen voor de pasvorm,’ zei hij. Gedwee doe ik wat er van me verwacht word en… Damn! De beste man weet waar hij mee bezig is. Bloedlelijk aan de kleerhanger, maar eenmaal aangetrokken, supergaaf in de spiegel. Een paar minuten later haalt hij hetzelfde geintje nog eens uit. Wederom houdt hij een pak voor mijn neus dat ik nooit gekozen zou hebben. Wederom geeft hij aan dat het enkel voor de pasvorm was en wederom BAM! Vanaf dat moment wist ik dat het wel goed zou komen die dag.

Ik zei….JA!

Drie of vier pakken later is het dan zo ver. Dit is het pak dat zou moeten passen bij haar jurk. Dit is het pak waarin ik de belangrijkste vraag van mijn leven met JA wil beantwoorden en jawel… Dit is ook het pak dat qua kleur perfect te combineren is met hetgeen een paar honderd meter verderop in kindermaatje 110 op Laurens hangt te wachten!

Kleuter is er klaar mee…

Inmiddels is de kleine boef er helemaal klaar mee. Hij heeft alle hoeken van de winkel vijf keer gezien en vraagt om de twee minuten wanneer we eindelijk naar huis gaan. Mooi moment om er een einde aan te breien en binnenkort te terug te komen met versterking.

De tweede ronde!

Die versterking was mijn moeder. We hadden haar een tijdje terug al gevraagd of ze het leuk zou vinden om samen met mij en Laurens te gaan shoppen voor onze heugelijke dag. Ze stemde gelijk in. Een volmondige ja werd vergezeld door een klein traantje. Ook zij blijkt sceptisch toen ze mijn voorlopig definitieve keuze iet hangen. Voorlopig definitief omdat de kans groot was dat een volgende verkoper me eveneens succesvolle gedrochten zou laten passen. Weet ik veel! Ik heb hier toch ook geen ervaring mee!

This is it!

Toen ik redelijk snel na binnenkomst mijn voorlopige definitieve pak aangetrokken had, was mama om! Wederom maakte een klein traantje zich meester van haar ooghoek. Ik weet dat dit betekent dat het niet meer mijn voorlopige definitieve pak is. This is it! Dit gaat hem worden. Vanaf dat moment zijn we in een redelijke stroomversnelling gekomen. In no time kwamen de juiste accessoires op tafel en valt alles op zijn plek. Als een volstrekt happy camper gaat de pinpas door de gleuf en verlaten we Suit Supply. Breed lachend kan de jacht op Lau zijn kleding en accessoires voort worden gezet en niet veel later zijn we klaar. Mission accomplished!

Bekijk hier alle foto’s van onze trouwdag!

En oh ja. Mocht je je afvragen of dit blog gesponsorde content bevat: JA! Maar niet door C&A of Suit Supply. Wel door mijn ouders. Tnx Paps & Mams! Het zijn 2 prachtige pakken geworden!

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Etienne, ook wel bekend als de Roodharige Hunk, neemt af en toe het woord op Breg Blogt om zijn visie over allerlei onderwerpen te delen.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.