Geniet van deze smakelijke gevulde courgette uit de Airfryer! Een smakelijk en snel gerecht met vegetarisch kruimgehakt, groenten en kaas.

Gevulde courgette uit de Airfryer

Dit recept is heel makkelijk en je kunt er volop mee variëren. Ik heb gekozen voor vegetarisch kruimgehakt van de Lidl. Je kunt het gehakt ook helemaal weglaten of kiezen voor vlees of vis: jouw feestje!
Ook voor de groenten kun je kiezen wat je lekker vindt. Ik heb voor dit recept gekozen voor puntpaprika en kleine tomaatjes. Andere groenten zoals champignons, aubergine en wortel passen er ook perfect bij.

Ingrediënten

(voor 4 personen)

  • 2 courgettes
  • 200 gram vegetarisch kruimgehakt
  • een half emmertje kleine snoeptomaatjes
  • 1 zoete puntpaprika
  • 1 teen knoflook
  • Provençaalse kruiden
  • Voor extra vulling: orzo of rijst
  • geraspte kaas
  • olie

Dit vind je misschien ook lekker: snelle lasagne uit de Airfryer!

Bereiding

Snijd de courgettes in de breedte doormidden en snijd de helften vervolgens in de lengte doormidden, zodat je een soort schuitjes krijgt. Hol de courgettes uit met een klein lepeltje of een mes. Het vruchtvlees leg je even aan de kant, dit heb je later nog nodig.
Snijd een knoflookteentje heel fijn en snijd de puntpaprika in kleine blokjes.
Snijd daarna ook het vruchtvlees van de courgette en de tomaatjes in kleine blokjes.
Ik heb ervoor gekozen om het gehakt en de groenten even aan te bakken in een koekenpan, zodat de smaken goed met elkaar mengen en de groenten een beetje zacht worden. Je kunt er ook voor kiezen om alles in één keer in de Airfryer te doen en dan op een lagere temperatuur wat langer te bakken.

Doe een beetje olie in de koekenpan en fruit de knoflook aan. Voeg de groenten toe en bak deze tot ze zacht worden. Schep op het laatst het kruimgehakt erdoor en strooi de Provençaalse kruiden erover.

Doe de courgetteschuitjes in een ingevette bakvorm die in de Airfryer past en schep het gehakt – groentemengsel eroverheen. Strooi er wat geraspte kaas overheen.
Ik bakte de schuitjes ongeveer 10-12 minuten op 180 graden. De courgetteschuitjes zijn dan gaar, maar hebben nog wel een stevige bite.

Variatietip: je kunt de schuitjes ook in een ingevette ovenschaal doen en 20 minuten op 180 graden bakken in een gewone oven.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Gevulde courgette uit de airfryer heteluchtfriteuse vegetarisch recept inspiratie bregblogt.nl

Heb je nog vragen over de Airfryer? Of ben je benieuwd naar bepaalde recepten? Stuur me een berichtje of laat hieronder je reactie achter!

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!