De orchideeëntuin terug naar Wharton Park Lucinda riley bregblogt.nl

De orchideeëntuin – Lucinda Riley (Terug naar Wharton Park)

Inmiddels heb ik al heel wat boeken van Lucinda Riley gelezen. De een noemt het boeketreeks boeken, de ander is er idolaat van. Ik geniet nog steeds van elke roman die ze uitbrengt, omdat het fijn en vlot geschreven is en er iedere keer weer verrassende ontwikkelingen in de verhalen zitten. Zo ook in de Orchideeëntuin, ook wel bekend als Terug naar Wharton Park.

De orchideeëntuin / Terug naar Wharton Park – Lucinda Riley

Als kind bracht Julia Forrester uren door op het landgoed van Wharton Park. Haar lievelingsplek was de kas waar haar opa exotische orchideeën verzorgde. Nu Julia jaren later een tragisch ongeluk in haar familie moet verwerken, zoekt ze troost op haar geliefde Wharton Park. Het landgoed is inmiddels geërfd door de aantrekkelijke Kit Crawford, die het grondig laat renoveren. Tijdens de renovatie komt een oud dagboek boven water, dat mogelijk van Julia’s opa is geweest. Julia gaat op onderzoek uit en ontrafelt een jarenlang verborgen familiegeheim, dat niet alleen het leven van iedereen op Wharton Park voor altijd veranderd heeft, maar ook alles wat Julia dacht te weten over haar eigen leven in een dramatisch nieuw daglicht zet.

Een bijzondere reis om de wereld met een verrassend einde

Ook in deze roman leef je als lezer in twee werelden: van het verleden naar het heden en weer terug. Dit keer ontdek je het prachtige Thailand, vlak na de Eerste Wereldoorlog. Het verhaal gaat niet over de verschrikkingen van de oorlog, maar over een liefde, die zo diep gaat, maar tegelijkertijd onmogelijk is. Julia ontdekt stukje bij beetje de waarheid over haar opa en zijn relatie tot Wharton Park. Wat mij is bijgebleven is, naast het feit dat geluk en verdriet zo dicht bij elkaar liggen, is dat het boek aan het einde een hele verrassende wending neemt, waarbij ik een traantje wegpinkte, terwijl er tegelijkertijd een glimlach op mijn gezicht verscheen.

Meer boekrecensies vind je hier!

Aanrader dus?

Voor de liefhebbers van Lucinda Riley en ook van romans met een historisch tintje, is dit zeker een aanrader. Het is opnieuw een prachtige roman met een bijzonder verhaal. Je vliegt door de bladzijden heen en wordt echt in het verhaal gezogen.

Wil je het boek zelf lezen? Bestel het dan via onderstaande link:

Welk boek lees jij momenteel?


Liefs, Breg
Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content. Lees er meer over in de disclaimer .

Volg je mij al op Facebook , Instagram en Twitter ?

About Bregje

Avatar

Bregje is verliefd op Etienne (beter bekend als de Roodharige Hunk) en moeder van Laurens (2014). Op Bregblogt.nl vind je veel persoonlijke artikelen, boekreviews, shoplogs, recepten om je vingers bij af te likken en de tofste hotspots! Vaak met een korreltje zout, soms met een traantje en het liefst met veel humor!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.