Wraps zijn een ideale basis voor veel gerechten. Van ontbijt tot lunch, van borrelhap tot diner: je kunt er eindeloos mee variëren. In deze blog deel ik vier lekkere wraps voor de lunch of een picknick!

Lekkere wraps voor lunch of picknick

Wraps zijn geschikt voor zowel vegetariërs als vleeseters. Je kunt de lekkerste combinaties maken met sla, groenten, noten en dressings. Ik maakte voor dit artikel één vegetarische variant, een wrap met zalm, een wrap met kip en een wrap voor kinderen met chocoladepasta. Als je de wraps strak oprolt in vershoudfolie of er een servet en een elastiekje omheen doet, blijven ze goed in vorm. Je kunt ervoor kiezen om de wraps in kleine stukjes te snijden, zodat je ze met een prikkertje kunt eten. Of je snijdt ze doormidden, voor een wat grotere portie.

wrap met zalm truffelmayonaise en komkommer bregblogt.nl

Wrap met zalm en truffelmayonaise

Ingrediënten (per wrap)

 • 1 (volkoren) wrap
 • 1 flinke theelepel truffelmayonaise
 • 1 handje sla naar keuze
 • een paar plakjes komkommer
 • 2 plakjes gerookte zalm

Bereiding

Verwarm de wrap een paar seconden in de magnetron, zodat hij lekker soepel is. Smeer hem vervolgens in met de truffelmayonaise. Verdeel de sla over de mayonaise en leg in het midden van de wrap, over de lengte, de plakjes zalm. Leg de prakjes (of stukjes) komkommer erbovenop. Rol de wrap stevig op en druk goed aan.

wrap met kipfilet limoenmayonaise en appel bregblogt.nl

Wrap met kip, appel en limoenmayonaise

Ingrediënten (per wrap)

 • 1 (volkoren) wrap
 • 1 eetlepel yoghurtmayonaise
 • 1/2 limoen of wat limoensap uit een flesje
 • 1/2 appel
 • 2 tot 3 plakjes gerookte kipfilet
 • 1 handje sla naar keuze

Bereiding

Meng in een kommetje de yoghurtmayonaise met het sap van de limoen. Als je een verse limoen gebruikt, kun je ook wat van de schil raspen en toevoegen aan de mayonaise. Verwarm de wrap een paar seconden in de magnetron, zodat hij lekker soepel is. Smeer hem vervolgens in met de mayonaise. Verdeel de sla over de saus en bedek deze met de plakjes kipfilet. Maak af met wat stukjes appel.

wrap met kruidenkaas spinazie walnoten en honing bregblogt.nl

Vegetarische wrap met spinazie, kruidenkaas, honing en walnoten

Ingrediënten (per wrap)

 • 1 (volkoren) wrap
 • een flinke hand verse bladspinazie
 • een paar walnoten
 • 1 eetlepel kruidenkaas
 • honing

Bereiding

Verwarm de wrap een paar seconden in de magnetron. Smeer hem daarna in met kruidenkaas en verdeel de spinazie erover. Brokkel de walnoten over de spinazie en verdeel er tot slot wat honing over. Ik gebruik hiervoor honing uit een fles, zodat je het makkelijk kunt doseren. Rol de wrap stevig op en smullen maar!

zoete wrap met chocoladepasta bregblogt.nl

Zoete wrap met chocoladepasta en chocopops

Ingrediënten (per wrap)

 • 1 (volkoren)wrap
 • chocoladepasta
 • chocopops of hagelslag

Bereiding

Verwarm de wrap enkele seconden in de magnetron. Smeer hem daarna in met een goede laag chocopasta. Strooi er een handje chocopops of hagelslag overheen. Oprollen en genieten maar!

Bewaar dit recept op Pinterest!

Lekkere wraps voor lunch en picknick inspiratie recepten vegetarisch bregblogt.nl

Waarmee beleg jij jouw wrap het liefst? Deel je suggesties in de comments!

Meer inspiratie nodig? Misschien vind je die in deze smakelijke kookboeken!*

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

1 Reactie

 1. Ik vind wraps echt heerlijk. De combi kipfilet & appel is ook echt geniaal. Ik at die dan meestal met roomkaas, maar die truffelmayo met limoen is vast nog veel lekkerder! Ga ik eens uitproberen 🙂

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.