Yes! Een lekker Airfryer recept dat je in 20 minuutjes op tafel tovert! Boordevol groenten, lekker gekruid en geliefd bij jong en oud. Deze couscous met groenten en worstjes uit de Airfryer is heerlijk!

Couscous met groenten en worstjes uit de Airfryer

Couscous is ontzettend makkelijk om klaar te maken en bovendien erg lekker! Ik voeg vaak wat kruiden toe aan het water, maar je kunt ook kiezen voor bouillon. Couscous is een graanproduct dat veel wordt gegeten in Arabische landen. Het is heerlijk met gegrilde of gebakken groenten, kaas, vlees en kruiden. In dit recept kies ik voor een groentemix van paprika, courgette en aubergine. Je kunt in dit recept eindeloos variëren met groenten die je lekker vindt! De worstjes kunnen ook vervangen worden door een vegetarische variant of je kunt ze helemaal weglaten voor een vegetarische maaltijd.

Ingrediënten couscous met groenten en worstjes uit de Airfryer recept Aerofryer heteluchtfriteuse bregblogt.nl

Ingrediënten

Voor 2 volwassenen en 2 kinderen

  • 1/2 courgette
  • 1/2 aubergine
  • 1/2 paprika
  • 300 gram couscous (reken ongeveer 75 gram per persoon)
  • 6 chipolataworstjes
  • ras el hanout (Marokkaanse kruidenmix)
  • Olijfolie
  • Knoflookpoeder
  • Feta

Bereiding

Snijd de halve courgette, paprika en aubergine in kleine blokjes van ongeveer 1 centimeter. Doe ze in een kom en giet er een scheutje olie overheen. Voeg een theelepel knoflookpoeder toe en meng het geheel goed door elkaar. Verwarm ondertussen de Airfryer voor op 180 graden.
Doe de couscous in een kom of pan en kook 500 ml water. Als het water heeft gekookt giet je het over de couscous, tot deze nét onder water staat. Strooi er wat ras el hanout overheen en meng het geheel goed door. Dek de kom of pan af met een bord of een deksel en laat de couscous wellen. Als al het water is opgenomen is de couscous gaar.

bereiding couscous met groenten en worstjes uit de Airfryer recept Aerofryer heteluchtfriteuse bregblogt.nl

Doe de groenten in een bakvorm voor de Airfryer. Zet hem 8 minuten aan en roer de groenten halverwege even goed door. Snijd ondertussen de worstjes in 3 of 4 kleinere stukjes. Na 8 minuten voeg je de worstjes toe aan de groente. Roer het geheel goed door. Na ongeveer 4 minuten hussel je de boel nog eens goed door elkaar en laat het dan nog 4 tot 6 minuten doorbakken.

De couscous is inmiddels gaar en als de groenten en worstjes ook gaar zijn, doe je die in de grote kom bij de couscous. Brokkel er naar smaak nog wat fetakaas overheen als garnering en smullen maar!

EET SMAKELIJK!

Bewaar dit recept op Pinterest:

couscous met groenten en worstjes uit de Airfryer bregblogt.nl heteluchtfriteuse aerofryer

Deze recepten vind je misschien ook lekker:

Meer inspiratie nodig? Check dan deze kookboeken:

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.