Nou, dat klinkt lekker exotisch hè? Niet naar een tropisch eiland of een Instagramwaardige luxe villa in de bergen. Nee, Breg ging lekker naar Overijssel! Ik deed mee aan een workation, een werkvakantie die werd georganiseerd door Christa.

Op workation in Overijssel

Onder zelfstandig ondernemers is het een groeiende trend en een steeds bekender fenomeen: de workation. Een vakantie waarbij het werken aan je bedrijf centraal staat. Christa is er een kei in om vrouwelijke ondernemers te verbinden en ze te helpen om online zichtbaar te zijn. Ze kondigde de workation eind december aan en ik was meteen geïnteresseerd. We belden even kort en dat bevestigde mijn primaire gevoel: ik wil dit!

Vier dagen werken in een oud politiebureau

Christa had een huis gehuurd in het immer pittoreske Heino, onder de rook van Zwolle. We hadden alle ruimte om te werken, maar ook om even lekker te relaxen. Ik noemde mijn eenpersoonskamer mijn gele seniorensuite. Het leek even alsof ik 60 jaar vooruit was gegaan in de tijd, met mijn kamer met een eenpersoonsbed, een tafeltje en een stoel. Grappig weetje: het pand is een oud politiebureau, wat verklaart waarom de lichtknop van mijn tl-verlichting aan de buitenkant van de kamer zat. Ik dank de dames nog steeds dat ze hier geen misbruik van hebben gemaakt midden in de nacht…

Zes vrouwen, één doel

Zes vrouwen in een huis dus. Allemaal verschillend, voor een deel zelfs nog onbekenden van elkaar. Maar allemaal met één doel: groeien in hun bedrijf.

Ik ken Kimberly al langer, Christa en Marloes volgde ik sinds een paar maanden op social media en andere Kimberly en Sharon waren nog onbekenden voor me. De sfeer was heel snel goed. Iedereen settelde zich, we dronken een wijntje en maakten kennis met elkaar door middel van een leuk kaartspel. Als je mij al langer volgt weet je dat ik best verlegen kan zijn in nieuwe gezelschappen, dus dit was een hele opluchting. Het voelde zo vertrouwd en relaxed, dat ik vol positieve energie (oké en met een slokkie wijn op) mijn seniorensuite opzocht.

Aan de slag!

We begonnen op vrijdag met een workshop van Christa, waarbij we keken hoe we onze online zichtbaarheid kunnen verbeteren. Super handige en praktische tips belandden in mijn notitieboek, klaar om toegepast te worden. We sparden met elkaar over de aanpak en gaven tips en suggesties.
In de middag deed Kimberly een fijne en verhelderende visualisatie met ons. Dit is een soort meditatie, die bijzondere inzichten met zich meebrengt. En Kim deed het zo goed en relaxed, fijn!

Mastermindsessie

Vanuit die nieuwe inspiratie gingen we door naar de Mastermindsessie. Ik trapte af met mijn vragen en wederom had ik genoeg om op te schrijven in mijn boekje. Zoals je misschien wel weet, ben ik me aan het voorbereiden op de rebranding van Breg Blogt. Ik wil een wat volwassener jasje en ben toe aan een nieuwe uitstraling, die beter past bij mijzelf en de verhalen die ik schrijf voor jou als lezer. Hiervoor vroeg ik onlangs op Facebook naar input van mijn lezers.

Jij kunt me als je wilt ook nog helpen door even te reageren op bovenstaand bericht. Hoe meer input, hoe beter!

Ik vroeg de dames om mee te denken over de rebranding en hier kwamen weer fijne tips en ideeën uit voort. Daarna spraken we nog over het aanbod van Bregje Boer Teksttovenaar en ik heb weer genoeg om over na te denken en om uit te werken. Lekker! We gingen nog even door met de sessie, tot het etenstijd was.

Tijd om te relaxen (en te vreten)

Christa had gereserveerd bij een restaurant in de buurt. We deden ons tegoed aan onbeperkt grillen en scheppen van het buffet, inclusief lekkere drankjes en een toetjesbuffet. Met broeken die een tikkeltje strakker zaten dan toen we aankwamen rolden we het restaurant weer uit. We ploften op de bank en doken daarna vrij snel ons bedje in. Op zaterdag stond er weer van alles op het programma, dus een beetje nachtrust was wel lekker.

Workation april 2019 bregblogt.nl

Verkopen, foto’s en friet

We startten de dag met een lekker ontbijtje, waarna Marloes aan de beurt was met haar workshop verkopen. Toen alle belemmeringen (wie heeft ze niet?!) eenmaal uit de lucht waren, vlogen de ideeën weer over tafel. Heel inspirerend en leerzaam. (En weer genoeg werk aan de winkel…)

Na de workshop liepen we naar het bos. Fotografe Mandy was in de ochtend aangekomen en ze had al mooie actiefoto’s geschoten tijdens de workshop. Nu was het tijd voor een fotoshoot. Echt, wat hebben we gelachen. Een zootje ongeregeld dat constant de slappe lach had zorgt voor mooie plaatjes, zoals je in deze blog wel terugziet.
Naast de groepsfoto’s maakte Mandy van ons allemaal nog aparte foto’s, die eveneens prachtig zijn geworden!

Workation by Christa foto Talesofyou bregblogt.nl
Fotocredits: Talesofyou

In de middag stond eigenlijk nog een Mastermindsessie gepland, maar die hebben we doorgeschoven naar de avond. Iedereen moest even bijkomen van alle inspiratie, indrukken en workshops. Deze ouwe tang dook haar senriorensuite in voor een dutje en een rondje Netflix, waarna ik er weer tegenaan kon. En omdat er friet op tafel stond natuurlijk.

We vervolgden de Mastermind en dachten allemaal dat we vroeg in bed zouden liggen. Tot er wijn op tafel kwam, de 90’s muziek op Spotify werd aangeslingerd en we onze beste dansmoves lieten zien. Toen was het ineens middernacht, wat in deze setting met alle indrukken behoorlijk laat is.

We doken ons bed in, want de volgende dag moest iedereen nog een stukkie terugrijden. Ondergetekende had ruim 2,5 uur rijden voor de boeg, dus wat slaap was wel lekker en welkom.

Dag Heino! Dag mooie vrouwen!

Op zondag sloten we af met een lekker ontbijt, de evaluatie en menige lachbui vanwege de voorgaande dagen. Wat hebben we genoten, gelachen, gehuild, geleerd en ons ondergedompeld in het moment. Ik bracht Marloes naar Nijmegen en tufte door naar het zuiden, waar ik mijn mannen helemaal plat knuffelde.
Wil jij eens goed aan jouw bedrijf werken, zonder afgeleid te worden door de dagelijkse beslommeringen? Ga dan zeker eens een keer op workation met een groep gelijkgestemde ondernemers. Je zult er geen spijt van krijgen!

Lieve Christa, Kim, Kim, Marloes en Sharon: DANK voor de mooie, leerzame, gezellige en fijne dagen! In april 2020 doen we het gewoon nog een keer. 😉

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

5 Reacties

  1. Yes lieve en geweldige Breg! Ik heb zo enorm van je genoten, stiekem ben jij mijn Limburgse Twin ?❤ Wat was het fijn met elkaar, op naar grote sprongen met onze bedrijven en dikke tevredenheid in het ondernemende leven!

    • Oh schatje van me, dankzij jou was het onvergetelijk en fijn! Oma’s in pyjama’s rule! Er komen mooie stappen aan, de wereld mag zich schrap zetten! ♥♥♥

  2. Toevallig was ik vorige week ook weg voor mijn werk, maar dan op een heel andere manier. Deze workation van jou klinkt echt bijzonder en leuk! Wat fijn dat het zo goed klikte met iedereen in de groep 🙂

  3. Pingback: Even weg | Een werkvakantie in eigen land - By Christa

  4. Pingback: Help! Ik heb heimwee! - Breg Blogt

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.