Kaas…oh wat ben ik er dol op! Kun je je voorstellen dat ik jarenlang geen kaasfondue heb gegeten, omdat ik DACHT dat ik dat vies vond? Huh, je bent toch gek op kaas? Ja da’s waar, zolang het maar geen blauwschimmelkaas of Emmentaler is. Die laatste zit meestal in kaasfondue en dus besloot ik het vies te vinden. Wat blijkt? Ik ben GEK op kaasfondue! Daarom deel ik graag tips om te dippen in de kaasfondue!
In deze blog:
Dippen in de kaasfondue
Je kunt met ontzettend veel dingen dippen in de kaasfondue. De één vindt alleen wat knapperig stokbrood voldoende, waar de ander een heel assortiment aan groente, fruit en vlees uit de (koel)kast tovert. Ik behoor duidelijk tot die laatste categorie! Sinds ik de kaasfondue heb herontdekt, ben ik niet meer te stoppen. Hieronder vertel ik waarmee je kunt dippen in de kaasfondue. Ik heb het verdeeld in verschillende categorieën, zodat je snel kunt vinden wat jij lekker vindt!
Dippen met groenten
Kaas en groenten zijn een match made in heaven. Knapperige groenten en de warme gesmolten kaas: perfect! Deze groenten zijn ideaal om te dippen in de kaasfondue:
- Broccoli (verse of diepvriesbroccoli even een paar minuutjes in kokend water doen, zodat het nog een goede bite heeft!)
- Wortel
- Paprika
- Tomaatjes
- Komkommer
- Bloemkool
- Gegrilde courgette
- Gekookte of gebakken aardappeltjes / krieltjes
Dippen met fruit
Fruit in de kaasfondue? Zeker wel! Bij een kaasplankje ligt vaak ook wat fruit, het hartige en het zoete vormen een heerlijke combinatie!
- Druiven
- Appel
- Peer
- Ananas
Dippen met vlees (vervangers)
Mijn allerlievelingste favoriet is toch wel gebakken kip! Die past zo goed bij de kaas, heerlijk! Maar je kunt met nog veel meer vlees (of vleesvervangers) dippen in de kaasfondue
- Gekruide kipfiletblokjes (even bakken in een klontje boter, zodat ze een bruin korstje krijgen)
- Gehaktballetjes
- Stukjes hamburger
- Stukjes vegaburger
- Vegetarische (groente)balletjes
- Blokjes ham of gerookte kipfilet
- Stukjes salami
Dippen met brood en pasta
Ik noemde het al even, dippen met knapperig stokbrood. Er gaat niets boven krakend vers wit stokbrood met een flinke dip gesmolten kaas eraan. Je kunt ook nog dippen in de kaasfondue met:
- Foccaccia
- Stukjes pasta, zoals penne of fussili
- Soepstengels
Extra smaak aan de kaasfondue toevoegen?
Je kunt altijd extra smaken toevoegen aan de kaasfondue. Zo smeer ik de pan vooraf altijd in met verse knoflook. Die smaak trekt dan lekker in de kaas. Je kunt ook wat Italiaanse of Provençaalse kruiden toevoegen of wat paprika- of chilipoeder om de boel wat pit te geven. Verse bieslook of wat lente-uitjes geven ook een extra bite aan de kaasfondue.
Wat kun je dippen in de kaasfondue?
Je leest het, de mogelijkheden zijn eindeloos! Heb jij nog lekkere tips om te dippen in de kaasfondue of variatietips voor de kaasfondue? Deel ze in de comments en ik voeg ze toe!
Bewaar dit artikel op Pinterest, zodat je het altijd bij de hand hebt!
1 Reactie
Pingback: 3 lekkere gerechten met wijn* - Breg Blogt