Binnenkort, nou ja, ergens halverwege mei, kom ik in aanmerking voor verlenging van mijn telefoonabonnement. Ik ben in dubio: kies ik voor een nieuw toestel bij de verlenging of ga ik voor Sim Only. Ik zet de voors en tegens op een rijtje…

Verlengen met een nieuw toestel

Vroeger, je weet wel toen alles beter was, kon je kiezen uit veel verschillende toestellen voor een aantrekkelijke prijs. Ook als je je abonnement voor een jaar verlengde. Tegenwoordig is het aanbod iets beperkter en betaal je een aardig bedrag voor een goede smartphone. Ik koos in 2017 voor de Samsung Galaxy S7. Een fijn toestel met een prima camera. Tot het cameraglaasje spontaan stuk ging en ik het liet vervangen. Dit nieuwe glaasje heeft de kwaliteit van de foto’s iets afgezwakt. En je weet, bloggers be like: ik moet altijd scherpe foto’s hebben.

Dus, ik ben al stiekem aan het rondneuzen voor een nieuw toestel. Eentje met een supersonisch goede camera, maar dan wel voor een prettige prijs. Als je een abonnement afsluit met een toestel, betaal je maandelijks een vast bedrag voor dat toestel.

Ik kan mezelf serieus uren vermaken met het zoeken naar een goede deal met het perfecte toestel. Ik ben te zuinig om altijd het allernieuwste model toestel te willen, dus meestal ga ik voor de een-na-laatste modellen. Met een budget van ongeveer €35,- per maand voor onbeperkt bellen en 5GB data is er dan gelukkig wel genoeg keuze.

Of toch een Sim Only abonnement?

Als het puur gaat om kosten besparen, zou ik ook een Sim Only abonnement kunnen nemen, bijvoorbeeld een sim-only van Telfort,hierbij kun je de MB’s die je niet gebruikt meenemen naar de volgende maand, voor maximaal twee maanden. Handig als je niet verbruik maandelijks wisselt.

Hierbij betaal je een aantrekkelijke tarief voor een bundel met zoveel GB en belminuten en sms als je zelf wilt. Voor een bundel met 5GB internet en onbeperkt bellen betaal je rond de 18 euro. Dat scheelt toch al gauw de helft van mijn budget.

Dus…wat gaat het worden?

Ik heb nog een maand of twee om dit luxeprobleem uit te vogelen. Voor mijn werk en mijn blog is een goede camera wel een must, omdat ik 95% van de foto’s met mijn telefoon maak. Ik neig dus naar een abonnement met een nieuw toestel. Welke het uiteindelijk gaat worden? Ik heb geen idee. Ik ben sowieso Team Android, dus die selectie is alvast gemaakt. Ik zal de uiteindelijke aanwinst ongetwijfeld binnen nu en een paar maanden aan jullie showen, hier of op Instagram!

Kies jij altijd voor Sim Only of voor een abonnement mét toestel? En welke toestellen beveel je op dit moment aan?

De uitgelichte afbeelding komt van Shutterstock.

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

1 Reactie

  1. Ik kies altijd voor Sim Only. Ik betaal 12.99e per maand voor 120 belminuten, 1.5GB internet en onbeperkt sms’en. Ik gebruik nooit alles op dus heb meer dan ruim voldoende hiermee. Ik zou de winst er volgens mij niet uithalen als ik er een toestel bij afbetaal. Maar dat is natuurlijk persoonlijk, je moet vooral kijken naar wat jij verbruikt en uitrekenen of het voordelig voor je is of niet. Succes met je keuze!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.