Anno 2019 zijn er verschillende maaltijdboxen verkrijgbaar. Zie het als de praktische en gezonde variant op de kant-en-klare magnetronmaaltijden. Je bestelt een pakket waarin 3 of 4 maaltijden zitten, zodat je voor het grootste deel van de week niet hoeft te bedenken wat je gaat koken. En je hoeft geen boodschappen te doen, want de maaltijdbox wordt thuisbezorgd. Wij testten deze week de Ekomenu maaltijdbox uit. Is het een aanrader? Of blijf ik trouw aan mijn eigen weekmenu?

Ekomenu biologische maaltijdbox

Ekomenu heeft als missie om gezond eten makkelijk te maken. Alle ingrediënten zijn biologisch en de hoeveelheden zijn nauwkeurig afgestemd op het pakket dat je kiest. Ook wordt er zo min mogelijk plastic verpakkingsmateriaal gebruikt. Je ontvangt de maaltijden in papieren zakken, waarin per gerecht alle ingrediënten zitten. De prijs van een maaltijdbox is afhankelijk van jouw persoonlijk samengestelde menu. Je kunt dit samenstellen op de website, waarna je meteen ziet wat de prijs van jouw maaltijdbox is.

 

Onze ervaring met de Biologische maaltijdbox van Ekomenu

Dit was voor ons de allereerste ervaring met een maaltijdbox. Ik zie ze al jaren regelmatig voorbij komen op social media, maar het heeft me nooit écht getriggerd. Ik ben één van die weinige mensen die het niet erg vindt om boodschappen te doen. Ik maak op vrijdag een weekmenu dat loopt van vrijdag t/m donderdag. Ik kijk dan naar de aanbiedingen en onze planning en op basis daarvan maak ik een menu. Dat had ik dit keer ook gedaan, omdat ik -chaotisch als ik ben- vergeten was dat de maaltijdbox van Ekomenu bezorgd zou worden. Gelukkig konden we e.e.a. doorschuiven en aanpassen, waardoor de drie maaltijden er prima bij konden. We ontvingen ook nog een fruittas vol biologisch fruit. Gelukkig is onze kleuter een grote fruit-eter, dus ook die tas ging wel op!

Ekomenu fruittas bregblogt.nl

Variatie in gerechten en verse ingrediënten

Een tweede punt waar ik niet bij stil had gestaan, was dat het afgelopen week ‘De week zonder vlees’ was. Want dan had ik wel de vegetarische box gekozen. We ontvingen nu de Variatiebox met drie gerechten, waarvan één vegetarisch. De ingrediënten zijn zoals gezegd afgestemd op het aantal personen, zodat de verspilling tot een minimum wordt beperkt. Op het kaartje met het recept staat ook een anti-verspillingstip, zodat je ook eventueel overgebleven ingrediënten kunt gebruiken. Wij hadden een maaltijdbox voor twee personen, maar hebben hier met twee volwassenen en een kleuter goed van gegeten.

Ekomenu spaghetti bolognese bregblogt.nl

Dag 1: Spaghetti bolognese met kalfsgehakt

Op de eerste dag maken we spaghetti met kalfsgehakt. Makkelijk te maken en snel klaar. De verse bleekselderij en wortel geven een knapperige bite aan het gerecht. Ik heb hem nu snel gemaakt, maar als je de saus al eerder op de dag of zelfs de dag ervoor maakt, kunnen de smaken er nog beter in trekken.

Ekomenu zuurkoolschotel vegan chorizo bregblogt.nl

Dag 2: Zuurkoolschotel met vegan chorizoworstjes

Op dag 2 staat er een zuurkoolschotel op het menu. Hier ga ik even de mist in, want ik kijk niet goed op het receptkaartje en gooi 250 gram zuurkool in het gerecht, terwijl 250 gram voldoende was. Het mag de pret niet helemaal drukken, want het is nog steeds een lekker gerecht, zij het wat té zuur in sommige happen. Ik ga de rasp van aardappel en appel zeker onthouden, dat is een hele lekkere combinatie. De vegan chorizoworstjes vallen goed in de smaak en het paprika-uimengsel maakt het geheel af.

Ekomenu marokkaans stoofpotje bregblogt.nl

Dag 3: Marokkaans stoofpotje met kip

Op de derde dag staat een Marokkaans stoofpotje op het menu. Ik ben dol op gerechten waar ras-el-hanout in zit. De kruidenmix gaat hier dan al regelmatig de pan in. Ik maak het stoofpostje ‘s middags, zodat de smaken er lekker in kunnen trekken en de courgette goed zacht wordt. In combinatie met de volkoren couscous is ook dit een geslaagd gerecht. Door de kip weg te laten kun je dit gerecht ook prima als vegetarisch stoofpotje maken.

Gaan we vaker een maaltijdbox bestellen?

Ik denk dat een maaltijdbox als deze zeker een uitkomst is als je een drukke planning hebt met werk, hobby’s, gezin en sociaal leven. Voor ons is het geen must om met maaltijdboxen te werken, dus ik blijf lekker zelf mijn weekmenu’s maken. Dat neemt niet weg dat ik te spreken ben over deze maaltijdbox. De variatie in gerechten, de verse en biologische ingrediënten en de mogelijkheid om voor elke box jouw favoriete gerechten te kiezen, maken dit tot een aantrekkelijk product. Op de website van Ekomenu vind je meer informatie.

Maak kennis met Ekomenu maaltijdbox met 50% korting!

Wil jij kennismaken met de Ekomenu maaltijdbox? Dan heb ik een leuke korting voor je! Als je via deze link een proefpakket bestelt, kun je voor slechts €6,25 een maaltijd voor 2 personen bestellen.

Bestel jij weleens een maaltijdbox? Waarom wel of niet?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.

Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

2 Reacties

 1. Jammer dat de (gemiddelde) kosten voor een reguliere box niet vermeld zijn en ook op de site niet makkelijk te vinden zijn. Dat is mijn grootste struikelblok bij maaltijdboxen, dat ze zo ontzettend duur zijn in verhouding met zelf boodschappen doen. Net als jij vind ik dat niet erg, dus ik stel ook lekker mijn eigen menu samen.

  • Hi Audrey,
   Dank je voor je reactie en excuses voor mijn late reactie. 🙂
   Ik heb de prijzen bewust niet vermeld, omdat de prijs voor een box varieert. Dat komt doordat deze afhankelijk is van de gerechten die je kiest. Als je op https://www.ekomenu.nl/mijn-persoonlijk-menu de gerechten selecteert die je aanspreken en het aantal personen, krijg je een prijsindicatie.
   Het klopt inderdaad dat het prijziger is dan zelf boodschappen doen, voor sommige mensen is het gemak van deze pakketten belangrijker dan de prijs en voor anderen geldt het weer andersom.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.