Het boek Doet sneeuw pijn van Carolien Spaans heeft me gegrepen en laat me al een tijdje niet meer los. Wat een bijzonder verhaal…

Doet sneeuw pijn – Carolien Spaans

Eindelijk hebben ze elkaar gevonden, Carolien en Jean Michel. Ze beginnen een leven samen, wat niet altijd even makkelijk is. Ze krijgen een prachtige zoon. Dan gaat Jean zoals elk jaar skiën met zijn vrienden en dit keer komt hij niet meer terug. Na de begrafenis rest er een levensgroot gat dat opnieuw gevuld moet worden. Maar hoe? Doet sneeuw pijn is een boek over de liefde tussen twee gewone mensen, een ondenkbaar verlies en de onwaarschijnlijke kracht om opnieuw te beginnen.

Blind date met een boek

Sinds ik een Bookchoice abonnement heb aangeschaft, ga ik regelmatig op blind date met een boek. Dat heeft altijd iets spannends: ik begin met lezen en het verhaal ontvouwt zich voor mijn ogen, zonder dat ik ook maar enig idee heb waar het over gaat. Soms pakt zo’n date niet goed uit, maar meestal word ik aangenaam verrast! Toen ik begon in Doet sneeuw pijn, dacht ik eerst dat het een verzamelig van columns was. Ik had al gauw in de gaten dat het verhaal waargebeurd was, maar had geen idee van het naderende onheil.

Hartverscheurend en bewonderenswaardig

Wat Carolien en Jean Michel is overkomen, is mijn grootste nachtmerrie. Het was hartverscheurend om haar verdriet te voelen, dat ze zo raak en mooi heeft verwoord. En ik heb heel veel bewondering voor hoe ze zich door dit verlies heeft heen gevochten. Het boek heeft me diep geraakt, het getuigt van grote kracht als je woorden kunt geven aan iets als verlies en rouw. Dat is zo ongrijpbaar en bizar om mee te maken. De wereld draait door, de bakker bakt zijn brood en de treinen rijden gewoon alsof er niks gebeurd is. Maar jouw wereld stopt met draaien. Wat me het meeste is bijgebleven: het allerergste dat kon gebeuren is gebeurd en Carolien bleef staan. Dit inzicht is zo waardevol, je bent als mens zoveel sterker dan je jezelf wijsmaakt.

Dankjewel Carolien voor het delen van jouw verhaal. Ik wens jou en Lucas alle liefde toe. ♥

Wil je dit boek ook lezen? Je bestelt het makkelijk bij Bol via onderstaande afbeelding.

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.