Kleuters zijn volop op ontdekkingsreis. Ze willen alles weten, leren en ontdekken. Als mijn kleuter een uur per dag stil is, is dat veel. Hij vraagt je de oren van het hoofd over allerlei onderwerpen. De klok is voor hem ook heel fascinerend, maar ook nog best moeilijk. Gelukkig kreeg ik daarvoor een leuk boekje, om klokkijken mee te leren. Daarnaast kunnen we ook aan de slag met veters strikken!

Ik kan al klokkijken bregblogt.nl

Leren klokkijken met een handig boekje

Achterin het boekje zit een klok met stevige plastic wijzers. In het verhaal loopt je kindje mee door de dag van konijntje. Je kindje volgt het konijntje bij het opstaan, naar school gaan, het eten, in bad gaan en naar bed gaan. Er wordt uitgelegd welke wijzer waar moet staan, om de juiste tijd op de klok aan te geven.
Nu vermoed ik dat mijn zoon wat Chinese genen heeft, want hij leest en schrijft het liefst van links naar rechts. Klokkijken doet hij ook het liefst achterstevoren, wat tijdstippen oplevert als ‘Zeven kwartje’ en ‘twaalf en half’.
Het boekje is vrolijk geïllustreerd en nodigt je kind uit om de klok op de goede tijd te zetten.

Ik kan al veters strikken bregblogt.nl

Leren veters strikken met échte veters

Het tweede boekje dat we ontvingen is om te leren veters te strikken. Met een gele en een paarse veter om een echte strik mee te maken. In de illustraties wordt voorgedaan welke veter waar moet en wat je precies moet doen. Ik merkte dat onze vierjarige er nog niet aan toe was, want hij deed steeds het tegenovergestelde van de afbeelding. Ik vind het wel een goede manier om hem er al voorzichtig kennis mee te laten maken. En tot de tijd dat hij veters kan strikken is er altijd nog klittenband, nietwaar?

Ook dit boekje is vrolijk geïllustreerd en heeft een duidelijke uitleg.

Bewaar dit bericht op Pinterest:

Leer klokkijken en veters strikken voor kleuters boekjes bregblogt.nl

Beide boekjes zijn verkrijgbaar bij Bol via onderstaande afbeelding:

Op welke manier leer jij jouw kindje nieuwe dingen aan?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.