Als je graag leest, kan het nog weleens een dure hobby zijn om aan boeken te komen. Niet iedereen heeft de middelen om boeken nieuw aan te schaffen en daarom is het fijn dat er een aantal goede alternatieven zijn om op een voordelige manier veel boeken te lezen.

Voordelige manieren om boeken te lezen

Voor boeken geldt in Nederland een vaste boekenprijs. Dit betekent dat er een vaste prijsafspraken zijn, om prijsconcurrentie te voorkomen. Dit helpt uitgeverijen dan weer om meer winstgevende boeken te verkopen. Ondanks deze vaste prijzen zijn er allerlei manieren om voordelig te kunnen genieten van jouw grootste hobby!

Boeken ruilen met vrienden of familie

Een voordelige optie om aan boeken te komen is door ze te lenen van vrienden of familie. Ik heb op mijn kantoor een boekenkast vol staan en daar komt regelmatig iemand in neuzen, op zoek naar nieuwe boeken. Andersom leen ik ook regelmatig boeken in mijn omgeving. Zie het als een soort privé-bibliotheek. Let op: het doorsturen van e-books is illegaal en dat bedoel ik niet met boeken ruilen of lenen.

Lees of luister boeken op Nextory

Nextory is in 2020 gelanceerd in Nederland en was meteen een succes! Je kunt via de app e-books lezen en luisterboeken afspelen. Handig als je even iets in huis wilt doen, maar eigenlijk je boek niet weg wilt leggen. Je hebt al een abonnement op Nextory voor € 9,99 per maand.

Word lid van de bibliotheek

De prijs voor een bibliotheeklidmaatschap verschilt per gemeente. Ik betaal € 45,- per jaar (2019) en daarvoor mag ik per keer vier boeken lenen. Mijn zoon is ook lid van de bibliotheek en hij betaalt niets tot zijn 18e verjaardag. In de bibliotheek heb je altijd volop keuze uit boeken, zowel nieuwe als oudere titels. Ik vind het heerlijk om door de rekken te struinen en boeken te verzamelen.

Voordelige manieren om veel boeken te lezen bregblogt.nl shutterstock

Bezoek een mini-bieb

Op steeds meer plaatsen duiken mini-biebs op. Kleine kastjes die bijvoorbeeld bij iemand in de voortuin of op een openbare plaats staan. Hierin staan verschillende boeken die je kunt meenemen om te lezen. Je kunt er zelf ook weer boeken terugplaatsen, zodat anderen die kunnen lezen. In Maastricht staat ook een mini-bieb in de Albert Heijn.

Deze boeken heb ik afgelopen tijd gelezen!

Koop Bookazines

Een bookazine is een compleet boek in tijdschriftvorm. Het kost meestal rond de drie of vier euro, dat is dus een hele voordelige manier om boeken te lezen! Qua gevoel is het een tijdschrift, maar je leest een complete roman of thriller. Wat ik hier handig aan vind is het gevoel dat je een papieren boek vasthoudt, met het gewicht van een e-reader. Ideaal voor op vakantie dus!

Neem een abonnement op Kobo Plus

Kobo Plus is een samenwerking tussen Kobo en Bol.com. Voor €9,99 per maand kun je onbeperkt boeken lezen uit de Kobo Plus selectie, die uit tienduizenden boeken bestaat. Je hebt een account nodig bij Bol.com en de boeken blijven op jouw e-reader staan, zolang het abonnement actief is. Zeg je het abonnement op, dan verdwijnen de boeken ook.

Neem een abonnement op Bookchoice

Sinds begin 2019 heb ik een abonnement op Bookchoice. Hierbij krijg je maandelijks 8 e-books, die je ook als audiobook kunt downloaden. Een abonnement kost €3,99 per maand en ze hebben regelmatig acties, waarbij je -zoals ik- slechts €1,99 per maand betaalt. In tegenstelling tot Kobo Plus kun je de e-books downloaden naar je laptop of PC en vanuit daar op je telefoon of e-reader zetten. Je kunt ook de Bookchoice app downloaden, dan kun je de boeken beluisteren en/of lezen via de app. Het fijne van een boek als e-book én audiobook hebben, is dat je bijvoorbeeld het huishouden kunt doen, zonder je verhaal weg te hoeven leggen. Audioboek aanzetten en genieten maar!

Bestemd voor mij - Chantal van Gastel bregblogt.nl

Koop boeken in de kringloopwinkel

De kringloopwinkel is een feestje voor boekenliefhebbers. Je vindt er regelmatig bijna nieuwe boeken voor een prikkie.

Neem een kijkje op Boekenkraam

Bij Boekenkraam vind je nieuwe boeken tegen zachte prijsjes. Dit zijn bijvoorbeeld boeken die licht beschadigd zijn of boeken die door de uitgeverij in een grote partij worden verkocht. Dit laatste noemen ze ook wel ‘ramsj’. Omdat uitgeverijen eens in de zoveel tijd hun voorraden moeten opruimen, doen ze deze boeken weg tegen een lagere prijs dan de vaste boekenprijs.

Bewaar dit lijstje op Pinterest!

Voordelige manieren om veel boeken te lezen bregblogt.nl

Ter inspiratie voor nieuw leesvoer vind je hieronder de bestverkochte romans van Bol.com


Waar haal jij jouw boeken meestal vandaan? Heb je nog aanvullingen voor voordelige manieren om boeken te lezen? Zet ze in de comments of stuur me een mailtje, dan voeg ik ze toe!

De uitgelichte afbeelding komt van Shutterstock.

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

3 Reacties

  1. Wat een dure prijs voor de bibliotheek! Nu ja, nog steeds goedkoper dan al die boeken effectief te moeten kopen maar toch. Bij ons in België, of toch in Kortrijk en Brugge, is het 5euro per jaar en je mag 8 boeken per keer meenemen.
    Zelf leen ik nooit boeken uit, egoïstisch he? Ik heb er gewoon nare ervaringen mee gehad en mensen lezen vaak niet zo snel waardoor ik het boek snel 4 maanden kwijt ben.
    Ik heb zelf een KOBO+ abbo, heel tevreden van!! En de kringloop doe ik ook wel eens om verborgen schatten te ontdekken.
    Boekenkraam is echt fantastisch maar jammer dat de verzendkosten naar BE zo hoog zijn. Voor de rest echt een geweldige website voor de nieuwste boeken zelfs.

  2. Pingback: Tips om vaker boeken te lezen! - Breg Blogt

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.