Er gaat geen dag voorbij, of de Roodharige Hunk trekt een fris wit t-shirt uit de kast. Nou ja, fris… na een tijdje worden ze een beetje grauwig en op de een of andere manier lijkt hij op zijn 37e ook nog te groeien. Of de naveltruitjes zijn weer in onder roodharige mannen met baarden, dat kan ook. Hoe dan ook: eens in de zoveel tijd moet er weer een stapel witte shirts ingeslagen worden. Ik besloot om voor hem op zoek te gaan naar alternatieven voor zijn standaard katoenen shirts…

Witte t-shirts

Meestal haalt Etienne zijn shirts bij de lokale textielgigant. Dat zijn op zich prima shirts, ze hebben een zacht prijsje en hij is er blij mee. Ik vind het altijd zo zonde dat ze geleidelijk aan krimpen en na een tijdje zo grauw worden. Ik slaap er zelf weleens in en merk dat ze niet helemaal lekker ventileren bij nachtelijke transpiratiefeestjes. Mijn oog viel op de shirts van Bamigo, je weet wel van die reclame met mannen met pandahoofden. Shirts van Bamigo worden gemaakt van bamboe. Huh? Dat is toch dat stuggere materiaal dat panda’s eten? Yes, klopt! En dat schijnt dus allemaal voordelen te hebben…

Voordelen van bamboe

Bamboe voldoet al meteen aan een van mijn wensen, aangezien ik zijn shirts nogal eens jat als pyjama. Bamboe staat erom bekend dat het al gauw 3 tot 4 keer sneller vocht opneemt dan katoen, waardoor het nooit aan je lijf plakt.De stof ademt ook beter, waardoor transpiratiegeur ook tot het verleden behoort, dat kan voor veel mensen een groot voordeel zijn. Daarnaast is bamboe ook een duurzaam materiaal.  Het is  een gras, dat soms wel een meter per dag groeit. Herbebossen is geen probleem en na het kappen groeit het gewoon weer aan.

Over naar bamboe?

Gaat Etienne nu overstappen op de shirts van Bamigo? Het is het proberen wel waard. Als je ziet dat hij zijn shirts nu meestal maar 1 dag draagt en ze dan meteen in de wasmachine gooit, kunnen de bamboeshirts een goede oplossing zijn. Door de genoemde voordelen kan hij ze als het goed is meerdere keren dragen. Dat betekent minder wassen en dat betekent weer dat het langer mooi blijft. De prijs is een stuk hoger, maar ik denk dat dit onderaan de streep niks voorstelt, als je langer met de shirts kunt doen. En nog even over die naveltruitjes trend…ze hebben ook extra lange shirts, dus dat probleem is dan ook meteen opgelost!

Waar koopt jouw man zijn t-shirts? En welke shirts vind jij zelf het fijnste? Deel je tips in de comments of op Facebook!

De uitgelichte afbeelding komt van Shutterstock.

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

2 Reacties

  1. Mijn vriend is van de zwarte t-shirts. Geen idee waar hij ze haalt, maar ze zijn wel lekker praktisch qua vlekken 😉

  2. Oooo zoooo herkenbaar dit!! Goede tip.. keep it in mind.
    Ik moest toch weer zo hard lachen hoe je dit beschrijft. Geweldig ☺️

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.