Als je net als ik houdt van series als Homeland en House of Cards, kun je De vrouw van de bankier van Cristina Alger zeker waarderen. Deze thriller ontrafelt een web van intriges en corruptie binnen een grote bank. Enorm spannend en heerlijk geschreven!


De vrouw van de bankier – Cristina Alger

Annabels schijnbaar perfecte expatleven in Genève spat uit elkaar wanneer haar man Matthew omkomt bij een vliegramp. Als ze erachter komt dat er opzet in het spel was, komt dit haar duur te staan: haar leven loopt gevaar. Ondertussen ontdekt societyjournaliste Marina bij de bank waar Matthew werkte een financieel schandaal van internationale omvang.
Cristina Alger neemt ons mee van Genève naar Londen en New York, naar de corrupte wereld van de allerrijksten, waar twee vrouwen moeten vechten om in die dodelijke maalstroom te overleven.

Het lijkt zo’n mooi leven…

Het leven van Annabel lijkt perfect: een groot huis, een rijke man. Maar al gauw ontdek je als lezer de barstjes in dit perfecte plaatje. Annabel komt er gaandeweg achter wat er allemaal aan de hand is. Aan de andere kant van de wereld ontdekt Marina hetzelfde. Door de afwisseling in het perspectief, bekijk je het verhaal door de ogen van de verschillende personages. Dit vind ik echt een fijne invulling van het boek. Tot het laatste moment word je van links naar rechts geslingerd en heb je geen idee wie er nou precies de good guys zijn en wie de bad guys. Dat vind ik altijd erg leuk, zodat je niet al halverwege weet hoe een verhaal af gaat lopen.

Lees hier alle boekrecensies!

Pakkende, vlotte thriller met goede plot

Als ik dit boek moet omschrijven zeg ik: een pakkende, vlotte thriller met een goede plot. Je wordt echt meegezogen in de complottheorieën en krijgt een kijkje in een wereld waar je in het dagelijks leven niet bij stilstaat. Want ook al is het fictie, ik geloof best dat er aan het bankwezen bepaalde duistere kanten zitten…

Aanrader dus?

Yes, ik heb echt genoten van dit boek en las het binnen twee dagen uit! Dus heb jij zin in een thriller die zo op Netflix zou kunnen? Je bestelt het boek makkelijk via onderstaande links!


Welke thriller is jou nog lang bijgebleven?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.