Ze kunnen je bijna niet ontgaan zijn: dad sneakers, ook wel ugly dad sneakers genoemd. De naam verwijst naar de typisch Amerikaanse, grove sneakers, die vooral geliefd waren bij Amerikaanse vaders. Inmiddels is de trend door heel modeland gewaaid. Maar wat kun je er nou mee?

Dad sneakers

Toen mijn favoriete styliste Yolande me een paar maanden geleden tipte voor een paar dad sneakers lachte ik haar uit. Ik? Met zulke schoenen? Echt niet! Nu ben ik sowieso niet het type dat meteen op iedere trend duikt, maar in dit geval zag ik mezelf daar echt nóóit op lopen. Ik hield het braaf bij de wat fijnere modellen, die voelden wat veiliger.

Al scrollend door Pinterest kwam ik toffe kledingcombinaties tegen met dad sneakers en het begon me toch wel te fascineren. De outfits waarmee ze werden gecombineerd vielen in mijn stijl en daardoor kon ik het me goed voorstellen hoe ik eruit zou zien met een paar dad sneakers aan mijn voeten.

Dad sneakers van Sacha

Ik besloot om de stoute schoenen aan te trekken (haha) en bestelde een paar zwart met roze dad sneakers bij Sacha.

Ugly dad sneakers Sacha shoes bregblogt.nl

Ik was op slag verliefd! Oké, het is even wennen, zo’n grof model schoenen aan je voeten, maar ze staan wel echt awesome als je het mij vraagt. Ik combineer ze op allerlei verschillende manieren: onder een maxidress, met een skinny jeans, onder een rokje of zoals op deze foto, onder een relaxte joggingbroek!

Outfit Ugly Dad Sneakers Sacha shoes inspiration bregblogt.nl

Opvallende sneakers trekken de aandacht

De eerste keer dat ik met mijn dad sneakers op het schoolplein verscheen, kreeg ik wel een paar blikken. Maar aan de andere kant: die kreeg ik ook toen ik in 2010 in mijn eerste luipaardbroek over straat liep en we weten allemaal hoe dat is afgelopen…

Bewaar deze post op Pinterest:

Hoe draag je dad sneakers?

Hieronder deel ik nog wat toffe outfitinspiratie met je. Je ziet dat je de sneakers op veel manieren kunt dragen. Zo zit er altijd wel een outfit bij die aansluit bij jouw stijl.

https://nl.pinterest.com/pin/463659724134969303/

Ben jij al gezwicht voor deze trend? Of moet je er niks van hebben?


Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.