Wie is er niet groot mee geworden? Duplo, het ‘kleine broertje’ van Lego. De blokken en poppetjes zijn goed voor uren speelplezier! En nu is Duplo jarig: 50 jaar om precies te zijn! Ik neem je mee terug in de tijd om dit feestje te vieren!

Duplo door de jaren heen

Op het eerste oog lijkt er niet veel veranderd te zijn aan de Duplo blokken uit mijn jeugd en die van nu. Tot ik een persbericht ontving, waarin Duplo door de jaren heen stond afgebeeld. Ineens wist ik het weer! De poppetjes zonder al te veel silhouet en de robuuste, stevige meubeltjes en accessoires. Tegenwoordig is het aanbod Duplo enorm uitgebreid. Er zijn hele treinbanen, boten en dierentuinen te krijgen.

Via deze link zie je de Duplo tijdlijn door de jaren heen, met allemaal leuke weetjes!

Duplo set uit 1987 bregblogt.nl

Duplo treinset 2018 inspiratie bregblogt.nl

Waarom is Duplo zo populair?

Ik vroeg aan mijn kleuter en zijn bff wat zij nou zo leuk vinden aan Duplo. Hun antwoord: ‘Je kunt er zoveel leuke dingen mee maken. En het ziet er leuk uit.’ Mijn zoon is nu bijna vijf en waar ik een jaar geleden dacht dat het Duplo tijdperk voorbij was, is het nog steeds heel erg geliefd. Het is leuk om te zien hoe hij er in verschillende fases zo anders mee speelt. Als dreumes was het vooral in zijn mond stoppen, ermee gooien en af en toe een paar blokjes op elkaar zetten. Als peuter werden de bouwwerken al wat gerichter, zoals hoge torens. En nu als bijna vijfjarige is hij er dol op om allerlei bouwwerken te maken, zoals een huis of een brug. Je kunt dus wel stellen dat het speelgoed is dat heel wat jaren mee gaat. Plus het doet niet zo heel veel pijn aan je voet als je erop gaat staan, in tegenstelling tot grote broer Lego. 😉

Leuke dingen om te doen met Duplo

Ik maakte een rondje Pinterest en vond daar allerlei leuke Duplo ideeën!

Duplo 50 jaar, op naar de 100!

Als ik zie hoe populair de bouwsteentjes na 50 jaar nog zijn, verwacht ik dat ik later ook nog wel torens bouw met mijn kleinkinderen. Het is gewoon heel degelijk spul en het nodigt echt uit tot het volgen van de fantasie. En nee, dit is niet gesponsord, ik ben gewoon heel enthousiast en kan er zo ontzettend blij van worden als ik Laurens hele verhalen hoor ophangen als hij ermee speelt.

Ben jij ook opgegroeid met Duplo?

 

 

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.