Whoohooo! Carnaval is begonnen! In menig dorp en stad gonst, zindert en broeit het al weken. In Maastricht barst vandaag het officiële carnaval los: drie dagen lang sjoenkelen,sjansen en dansen! Ik vertel je over onze plannen!

Carnaval in Maastricht

Carnaval in Maastricht, het is een bijzondere ervaring. Als Brabants meisje wist ik niet beter dan dat we avond aan avond kroegentochten hielden, verkleed als Britney Spears of Spice Girl. en toen kwam ik in Maastricht. De stad waar carnaval vooral op straat wordt gevierd en waar de mooiste pèkskes voorbij komen. Waar je je ogen uitkijkt, terwijl je al dansend over de kinderkopjes vliegt. Ik was direct verkocht!

vastelaovend 2016

Carnaval in Maastricht begint officieel op zondag met het inschieten van de carnaval. Wij gaan dit jaar op zondag traditiegetrouw de stad in, waar we wat zullen rondtrekken en links en rechts een pèlske zullen drinken. We hopen dat de weergoden ons een beetje gunstig gezind zijn, zodat we lekker veel buiten kunnen zijn!

In de optocht

Maandag lopen we mee in de optocht in onze eigen wijk. Of, zoals ik het noem, het dorp. Onze wijk is tot 1970 een dorp geweest, waarna het door Maastricht geannexeerd werd. Het dorpse is er altijd in gebleven en dat merk je ook met carnaval. We gaan mee in de optocht, waarna we nog tot in de late uurtjes zullen feesten in het gemeenschapshuis. Vorig jaar was het zo gezellig, dat kan dit jaar alleen maar minstens zo leuk worden!

Underkoffer in Amie bregblogt.nl carnaval in Maastricht Vastelaovend
In de optocht van 2018 waren we underkoffer!

Laurens en carnaval

Voor Laurens is de carnaval vrijdagochtend al begonnen op school. Verkleed als draakje heeft hij de hele ochtend gefeest. De ouders van een vriendinnetje zijn Prins en Prinses van onze wijk, dus dat is extra leuk! Hij loopt maandag ook mee in de optocht, dat wil zeggen, als hij zin heeft. We hebben opa en oma alvast geregeld als back-up…

Onze pèkskes

Het allerleukste van carnaval vind ik het verkleden en schminken. Ik heb al wat geoefend, zodat ik weer een mooie creatie op mijn gezicht kan toveren. Waarschijnlijk draag ik weer mijn roze pèkske zoals op onderstaande foto. Dat kan wel een drupje regen hebben en ik kan me er warm onder aankleden. Laurens en Etienne willen graag twinnen als Batman, dat is ZO leuk!

Carnaval 2018 Laurens Bregblogt.nl Vastelaovend in Mestreech

Tijdens de optocht dragen we andere creaties, maar die laat ik pas na afloop zien! 🙂

Ga je carnaval vieren? Dan wens ik je hele fijne dagen, geniet ervan!
Ontvlucht je de carnaval? Dan wens ik je lekkere rustige dagen!


Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

2 Reacties

  1. Marie de Jonge Antwoord

    Leuk om hier te lezen over jullie carnavalservaringen! Mijn zoon vind carnaval ook het leukste wat er is. Met name het verkleed naar school gaan is iets wat hij het liefst elke dag zou willen doen. Helaas is carnaval al weer voorbij dit jaar!

    • Hi Marie, dank je voor je leuke reactie! Ik heb de url die je had ingevoerd verwijderd, aangezien dit een commerciële link is. Als je interesse hebt in een linkplaatsing op Breg Blogt, kun je altijd een mailtje sturen om een samenwerking te bespreken. Fijne dag! groetjes, Bregje

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.