Een psychologische thriller van Nederlandse bodem die zó spannend is, dat je maar blijft lezen. Tamara Onos krijgt het voor elkaar met haar thrillerdebuut Onder invloed. Lees gauw verder wat ik ervan vond én maak kans op een exemplaar!

Onder invloed – Tamara Onos

Wanneer een visser in het Gelderse natuurgebied de Havikerwaard verdrinkt, wijt de politie dit aan dronkenschap. Renske Nijland gelooft hier niets van. Als expert gevaarlijke stoffen is zij ervan overtuigd dat iets of iemand het slachtoffer heeft bedwelmd. Met de dood tot gevolg.
Ze bijt zich vast in het mysterie, maar kan niet voorkomen dat ze haar kinderen daarbij ongewild in levensgevaar brengt.

Spannende avonturen op eigen bodem

Nederlandse thrillers zijn bij mij echt favoriet in het genre. Ik kan me beter identificeren met de personages (al moet je jezelf afvragen of je dat bij sommige personages wel wilt) en het voelt op de een of andere manier vertrouwd. Tamara Onos maakt haar thrillerdebuut met Onder invloed, het eerste deel van de serie over Renske Nijland. Renske is vanuit haar vak regelmatig aanspreekpunt voor de politie. In dit geval stuit ze toevallig op het slachtoffer en haar intuïtie vertelt haar meteen dat er iets niet klopt. De roman is lekker vlot geschreven en laat je als lezer een hele tijd in het duister tasten. Ik ben al lezende bezig om de losse eindjes met elkaar te verbinden. Dit keer had ik al voor het einde door wie de bad guys in het plaatje waren, maar toch kwam de plot als een aangename afsluiting van een spannend en boeiend verteld verhaal.

Sommige scènes zijn tenenkrommend qua wat er gebeurt. Ik vind het zó knap dat je als schrijver in de huid van die gekke mensen kunt kruipen en je zo pakkend kunt beschrijven hoe ze denken, doen en handelen. En dan ben ik altijd maar weer blij dat ik niet zo gek ben! 😉

Meer boekrecensies vind je hier!

Aanrader dus?

Ben jij liefhebber van psychologische thrillers? Hou je wel van het nodige speurwerk door de politie, vermengd met de persoonlijke beslommeringen van de hoofdpersonen? Dan kan ik je deze thriller zeker aanraden! Onder invloed van Tamara Onos smaakt wat mij betreft naar meer en ik kijk dan ook uit naar het volgende verhaal met Renske Nijland in de hoofdrol!

Winactie!

Namens uitgeverij Letterrijn mag ik 1 exemplaar van Onder invloed weggeven! Kans maken is simpel: laat onder dit bericht een reactie achter waarin je vertelt waarom jij dit boek graag wilt winnen. De winactie loopt van donderdag 28 februari tot en met woensdag 6 maart. De winnaar krijgt van mij persoonlijk bericht via Facebook Messenger of e-mail.

Welke thriller is jou nog lang bijgebleven?

Bestel het boek eenvoudig via onderstaande afbeelding!

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

11 Reacties

 1. Lijkt me een spannend boek en heerlijk om in de vakantie te lezen..

 2. Lijkt me een heerlijk spannend boek om mee op de bank te kruipen. Een plek waar ik noodgedwongen alweer te veel tijd doorbreng.

 3. Marloes de Vetten Antwoord

  Een mooi voornemen: minder met de telefoon in mn handen zitten.

  Je recensie maakt me nieuwsgierig en de kaft destemeer. Graag leg ik mijn telefoon hiervoor aan de kant en met een kop thee en dit boek nestel me ik graag op de bank. Ik ben benieuwd!

 4. Hanneke Kortekaas Antwoord

  Net als jij ben ik gek op thrillers van Nederlandse of Belgische bodem. Ik heb de afgelopen tijd al veel.boeken van nieuwe schrijvers mogen lezen. En: veelbelovend allemaal. Een heerlijk vooruitzicht dus want er volgen hopelijk meer boeken. Als ik je recensies lees moet dit ook een juweeltje zijn. Il ben benieuwd.

 5. Ik lees graag psychologische thriller , dit boek lijkt mij prachtig ik wil het graag lezen onder mijn dekentje op de bank

 6. Lijkt me wel weer iets om je helemaal in te verdiepen , vind thrillers gewoon heerlijk om te lezen . Gewoon rustig lezen en dan hopen dat er niemand in tussen tijd komt om je te storen. Ken deze schrijver niet, maar alles moet je ontdekken .

 7. Ellen Versteeg Antwoord

  Ik ben dol op psychologische thrillers en dan ook nog door een Nederlandse schrijver, top!

 8. Ik ben dol op thrillers en dit boek lijkt me nogal de moeite van het lezen waard.

 9. Linda Smeets Antwoord

  ‘The Shining’ van Stephen King is mij nog lang bijgebleven. Maar dat komt dan ook waarschijnlijk omdat dat de eerste thriller was die ik had gelezen.
  Ik doe graag mee daar ik graag thrillers lees en deze extra bijzonder is omdat het door een Nederlandse schrijver geschreven is. Ik ben zeer benieuwd naar dit boek!

 10. Pingback: Gelezen boeken augustus 2022 - Breg Blogt

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.