Sinds ik in 2004 aan mijn eerste echte baan begon (na allerlei bijbaantjes) fiets ik al naar mijn werk. De afstand varieerde van vijf tot vijftien minuten en zo had ik altijd wel wat beweging. Hoe gaat dat nu ik vanuit huis werk?

(Bijna) dagelijkse wandeling

Nu Laurens op de basisschool zit, heb ik iedere dag een goede stok achter de deur om naar buiten te gaan. De basisschool ligt op een kleine tien minuten wandelen van ons huis. De exacte duur van de wandeling hangt af van de energie en het humeur van de kleuter. 😉 Ik breng hem iedere dag, behalve op dinsdag. Dan begint Etienne iets later met werken en brengt hij Laurens weg, zodat ik meteen aan het werk kan. Op de andere dagen breng ik hem en haal ik hem ‘s middags weer op. Dat doe ik het liefst allebei te voet, omdat ik dan sneller ben dan wanneer ik eerst mijn fiets moet pakken. Bovendien is het een fijn moment om de werkdag even achter me te laten of om inspiratie op te doen.

Fietsen wordt minder

Sinds ik niet meer elke dag naar kantoor hoef, zijn de fietstochtjes een stuk minder geworden. Voorheen kon ik makkelijk de auto pakken als ik weg moest, maar nu Etienne buiten de stad werkt, is die luxe voorbij.
Toen ik pas na een paar weken weer eens op de fiets stapte, voelde ik wel dat ik iets minder fit was op dat vlak. Ik werd ook nog eens getrakteerd op ouderwets Hollandsch weer, met windstoten en alles. Dat was het moment dat ik wenste dat ik een e-bike had!De regenbui die bij dit totaalpakket hoorde maakte het feest compleet en ik arriveerde als een verzopen kat op mijn afspraak.
Nu de lente langzaam om de hoek gluurt, merk ik dat ik wel weer vaker de fiets pak. Gelukkig maar, want die conditie moet wel op peil blijven!

Sporten!

Sinds mijn diagnose fibromyalgie ben ik veel regelmatiger gaan sporten. Ik ga iedere maandag een uur en vaak duik ik later in die week ook nog een uurtje de sportschool in. Als je bijna de hele dag op je kont zit te werken, is het lekker om te bewegen. Ik ben ook bang dat ik anders niet alleen een stijve hark word, maar ik ook dichtslib van het eten in combinatie met weinig beweging.

Thuis in beweging blijven

Tot slot zorg ik dat ik thuis ook in beweging blijf. Tussen twee taken door loop ik even een rondje door het huis, ik draai een wasje of ik ruim wat op. Dan ben ik even anders bezig, mijn lijf wordt weer soepel en het houdt me alert. Als ik écht fanatiek ben, wil ik nog weleens een setje squats en lunges doen!

Ik ben benieuwd: ben jij veel in beweging voor je werk? Of moet jij er net als ik op letten dat je niet vastgroeit aan je bureaustoel?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

1 Reactie

  1. Ik loop veel, maar pak idd bijna nooit de fiets. Met een hond wandel je automatisch veel, en daarnaast maken we altijd een lunchwandeling met een groepje collega’s. Heel gezellig en fijn!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.