Iedereen heeft wel een of meerdere dromen. Grote en kleine dromen, die je iedere dag met je meeneemt. Als je wilt dat jouw dromen werkelijkheid worden, helpt het om ze visueel te maken. Een hele handige tool hiervoor is een visionboard. Ik laat je vandaag mijn visionboard voor 2019 zien en vertel hoe ik hem heb gemaakt!

Wat is een visionboard?

Een visionboard is een groot vel papier, een canvas doek of een notitieboek dat je volplakt met plaatjes en teksten die jouw dromen en verlangens vertegenwoordigen. Door deze dromen en verlangens visueel te maken, gaan ze meer leven en kun je ze beter waarmaken. Visualisaties zijn heel sterk en helpen je om te manifesteren. Dit komt voort uit de Wet van Aantrekking. In een notendop werkt dat als volgt: je spreekt je intenties of verlangens uit. Hoe concreter, hoe beter. Vervolgens laat je het los en vertrouw je erop dat het universum je geeft wat je wilt. Dat klinkt misschien zweverig, maar niets is minder waar. Het heeft mij de afgelopen jaren al ontzettend veel moois gebracht. Van nieuwe projecten tot geld, spullen en bijzondere momenten met vriend(in)nen.

Lees meer over de Wet van Aantrekking

Hoe maak je een visionboard?

Ik noemde al even de achtergrond die je kunt gebruiken. Ik heb gekozen voor het grootste formaat canvasdoek van de Action. Hierop heb ik alle ruimte om te plakken en kan ik ook spelen met grote en kleine afbeeldingen.
Eind 2018 volgde ik de Vision Board Challenge van Eefje Verhagen. Eefje is een kei in het stimuleren van vrouwelijke ondernemers om het beste uit zichzelf naar boven te halen. In de challenge leerde ze ons hoe je jouw dromen en verlangens visueel kunt maken. Ik ging aan de slag met de oefeningen en creëerde op die manier mijn eigen visionboard!

Om in de goede stemming te komen voor het maken van een visionboard, is het belangrijk dat je er echt de tijd voor neemt. Zorg voor een fijne plek, een lekker muziekje en alle rust om aan de slag te gaan. Dan ga je stap voor stap aan de slag.

  • Schrijf op waar je naar verlangt en waar je van droomt. Wat wil je in de komende periode (maand, jaar, 5 jaar…) bereiken en doen?
  • Zet je hoofd uit en volg je gevoel, denk niet in beperkingen, maar in mogelijkheden: ALLES IS MOGELIJK!
  • Als je klaar bent, pak je een stapel tijdschriften.
  • Scheur alle pagina’s uit die je aanspreken. Ook hiervoor geldt: niet nadenken, maar lekker scheuren!
  • Het kan hierbij helpen om de wekker te zetten op bijvoorbeeld een kwartier of een half uur, maar als je langer nodig hebt: zeker doen!
  • Als je een fijne stapel hebt verzameld, ga je kleinere stukjes uitknippen. Quotes die je aanspreken, mooie plaatjes: alles wat jouw dromen en verlangens tot leven brengt.
  • Dan komt het laatste deel van de creatie: plakken maarrrr!! Geef alle afbeeldingen en quotes een plekje. Volg je gevoel en je zult zien dat er vanzelf een mooi geheel ontstaat .

Mijn eigen creatie en de betekenis

Dan is het nu tijd om mijn visionboard aan jullie te showen. Ik vind dat best wel spannend, omdat het een heel persoonlijk bord is. Het voelt een beetje alsof ik je in mijn hoofd laat kijken. Toch wil ik het graag delen, om jou te inspireren en mee te nemen in mijn dromen. Want dat merk ik ook: als ik dingen hardop uitspreek en mijn visionboard deel met anderen, gaat het steeds meer leven! 

Visionboard maken inspiratie bregblogt.nl

Je ziet dat een aantal dingen eruit springen, dit zijn dromen, verlangens en waarden die voor mij heel belangrijk zijn. In het midden bovenin zie je vier dingen die een grote rol spelen in mijn leven: vakantie vieren, bloeien, relaxen (ook al heb ik geen husky) en lekker eten. Daarbij staat er natuurlijk ‘trouwen‘ en in koeienletters: WORKING NINE TO THREE. Die laatste is voor mij heel waardevol. Ik werk onder schooltijd en dat bevalt ontzettend goed. Natuurlijk zit ik ook ‘s avonds nog weleens te tikken, maar dan vooral omdat ik het leuk en fijn vind!

Je ziet ook dat er veel teksten over mindfulness, persoonlijke ontwikkeling en rust voorbij komen. Deze thema’s spelen een grote rol in mijn leven en ik wil die rol dit jaar laten groeien. Door mijn ervaringen te delen in blogs, maar ook door mezelf er meer in te verdiepen en mijzelf zo te blijven ontwikkelen. Zo kan ik anderen weer inspireren en maken we de wereld met elkaar een stukje liever en mooier.

Mijn visionboard staat op mijn bureau, zodat ik er elke dag even naar kan kijken. Dit helpt me om de dromen helder op mijn vizier te houden en er elke dag een stapje dichterbij te komen. Over een jaar blik ik graag terug op mijn visionboard, om te kijken of hetgeen erop staat ook is uitgekomen.

Visionboard maken DIY inspiratie bregblogt.nl

Maak jij weleens een visionboard? Wat is jouw droom voor dit jaar?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

2 Reacties

  1. Wat een geweldig visionboard. Ik heb voor mezelf al vaker een spiegel van Ikea op deze manier beplakt. Ik heb de PABO gedaan en vind fröbelen echt heerlijk, zeker met teksten. Mijn droom is vrijheid en mezelf trakteren op uitdagingen, hoe klein ze ook zijn. Ik ga n.a.v. dit voorbeeld nog eens aan de slag.

  2. Pingback: Mijn visionboard: wat is er uitgekomen? - Breg Blogt

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.