Het vijfde deel van de populaire reeks de zeven zussen van de Ierse schrijfster Lucinda Riley kwam uit in januari 2019 en het was opnieuw een regelrechte hit! Ik heb de 600 pagina’s inmiddels met veel plezier gelezen en vertel je graag wat ik ervan vind!

De zeven zussen: Maan – Lucinda Riley

Na de dood van haar vader vertrekt Tiggy D’Aplièse naar de afgelegen bossen van Schotland om daar te doen wat ze het liefste doet: werken met dieren. Ze komt terecht op het landgoed van de intrigerende maar moeilijk te doorgronden Charlie Kinnaird.
Op het landgoed leert Tiggy de oude Chilly kennen, die haar vertelt dat ze een speciale gave heeft en dat het lot bepaald heeft dat hij haar op het pad van haar verleden zal brengen. Hij stuurt haar naar het Spaanse Granada om daar het spoor van de zigeunergemeenschap van Sacromonte te volgen. Wat is haar connectie met de fenomenale flamencodanseres La Candela?
Langzaamaan ontrafelt Tiggy haar exotische maar gecompliceerde verleden. Tegelijkertijd krijgt ze kans haar eigen bijzondere gave steeds verder te ontwikkelen. Maar wanneer het lot een onverwachte wending neemt, zal ze moeten beslissen of ze in Granada blijft, of teruggaat naar Kinnaird, en Charlie…

Iets minder verrassend, nog steeds mooi

Bij de delen over Maia, Ally, Star en CeCe had ik meer het gevoel meegesleept te worden dan bij dit vijfde deel. Desalniettemin heb ik ook van dit boek genoten. De schrijfstijl is beeldend en vlot, waardoor je jezelf goed kunt verplaatsen in de situatie. Het decor van dit vijfde deel vormt een groot contrast met elkaar. Het koude, ruwe Schotland en het zinderend hete Spanje. Ook in dit deel weet Lucinda Riley de wereldgeschiedenis weer feilloos te verweven met haar fantasie.

Alle Nederlandstalige boeken van Lucinda Riley op een rij!

Waar de ontrafeling van de afkomst in de eerste vier delen tot het laatst spannend bleef, was bij dit vijfde deel al vrij snel duidelijk hoe de vork in de steel zat. Dat maakte de verhaallijn iets minder verrassend. Het blijft een mooi verhaal en ik ben reuze nieuwsgierig naar de afloop van de geschiedenis van de zussen. Er is een vraag die in elk boek naar voren komt en die nog steeds onbeantwoord is: Is Pa Salt echt dood? Of is hier meer aan de hand? Ik heb er zelf allerlei theorieën over, die ik natuurlijk nog niet ga delen! Ik wacht geduldig af tot deel zes verschijnt, zodat ik weer wat dichter bij de ontrafeling van het familiegeheim kom.

Wil je het boek bestellen? Dat kan makkelijk bij Bol via onderstaande afbeelding!

Heb jij al iets van de Zeven Zussen gelezen? Welk boek is jouw favoriet?

 

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

1 Reactie

  1. En toch vond ik hem misschien niet verrassend, maar wel een van de mooiste delen. Zeker ook omdat er steeds meer duidelijk wordt rond Pa Salt. Nou ja, duidelijk… ik heb iedere keer minder geduld om op het volgende deel te wachten!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.