Nu ik helemaal in hogere trouwsferen verkeer, bestaat een groot deel van mijn gedachten uit bloemen, tule en kant! Pinterest is mijn beste vriend en ik doe overal inspiratie op. Nu mijn jurk binnen is, wordt het tijd om de boel af te stylen. Daar hoort ook mijn boeket bij en dat is wel een uitdaging. Want wat voor boeket kies ik? Welke mogelijkheden zijn er? Veel vragen en iets met bomen en bos, dus schakelde ik de hulp in van Michèle van Trouwen doe je zo!

Tips voor het kiezen van jouw bruidsboeket

Lieve Bregje,

Wat is het heerlijk om op Instagram en op jouw blog de voorbereidingen van jouw huwelijk te volgen! Het allerbelangrijkste lijkt jullie goed te lukken: veel voorpret! Het duurt nog even tot de grote dag, maar voor je het weet is het ook weer voorbij. (Sorry!) Als je daarna terugkijkt naar jullie bruiloft, dan horen de herinneringen aan de voorbereidingen daar ook bij.

Dat was voor mij de belangrijkste reden om mijn boek Trouwen doe je zo! te schrijven: ik wilde aanstaande bruidsparen helpen met praktische tips, zodat ze meer voorpret hebben en minder stress.

Een van de volgende onderwerpen op jouw to-do lijst is het bruidsboeket. Dit was altijd dé taak voor de bruidegom en een verrassing voor de bruid, maar deze traditie bestaat al lang niet meer… Veel bruidsparen zoeken nu gezellig samen de bloemen uit, want naast je bruidsboeket en eventuele corsages kan de bloemist nog veel meer mooie bloemdecoratie voor jullie verzorgen.

Bruidsboeket samenstellen kiezen bregblogt.nl wedding inspiratie bouquet Shutterstock

Wat gaat er in je bruidsboeket?

Ook voor je bruidsboeket vind je online ontzettend veel inspiratie. Er zijn verschillende bloemisten met een waanzinnig Instagram-account, zoals @busjebloemen en @letloveblossom_, en ook op Pinterest kun je uren verliezen aan het zoeken naar bloemen.

Net als groente en fruit zijn bloemen echte natuurproducten en groeien ze in verschillende seizoenen. Niet alle soorten bloemen zijn er dus het hele jaar. Als je mooie plaatjes verzamelt, vraag je dan bij elke foto eens af wat je precies zo mooi vindt. Is dat de vorm van het boeket? Of de samenstelling van de kleuren? Of ligt dat aan specifieke bloemen die erin zijn verwerkt?

Ik raad altijd aan om samen te werken met specialisten, dus ook voor je bruidsboeket. Een echte bloemist weet alles van bloemen en weet welke bloemen in welk seizoen verkrijgbaar zijn. En zo weten ze dus ook welke alternatieve bloemen overeenkomen met de bloemen die jij mooi vindt.

Trends voor je bruidsboeket

Er zijn natuurlijk trends als het gaat om bruidsboeketten: zo zie je nu veel meer losse boeketten met verschillende maten bloemen, dus een soort veldboeket.
De laatste jaren zie je steeds meer soorten groen in de boeketten komen en wordt er ook ‘gespeeld’ met verschillende grassen, takken en andere materialen, zoals linten. Ik ben een beetje eigenwijs als het gaat om trends voor bruiloften… Mijn advies? Lekker rondkijken en kiezen voor wat jij mooi vindt, niet voor wat helemaal 2019 is.

Bruidsboeket tips veldboeket bohemian inspiratie bruiloft bregblogt.nl shutterstock

Bloemen die bij je jurk passen

Je hoort of leest wel eens dat je boeket bij je jurk moet passen. Dus een klein boeket bij een korte of strakke jurk en een groter boeket bij zo’n pompeuze prinsessenjurk. Toch is dat wat mij betreft meer een kwestie van smaak: zo’n grote jurk is al een aandachtstrekker, dus een subtiel boeket laat de jurk de hoofdrol houden.

Laat de bloemist wel een foto van jouw jurk zien! Zo kunnen ze toch een uniek bruidsboeket samenstellen, dat perfect past bij jouw jurk. Heeft jouw jurk een gladde stof en een effen kleur? Dan passen daar weer andere bloemen bij dan bij een groene zeemeerminnenjurk met glitters. Een goede bloemist heeft daar oog voor!

Something blue…

Something old, something new, something borrowed, something blue and a silver sixpence in your shoe! Volgens dit Engelse gedichtje brengt het de bruid geluk als ze al deze 5 elementen in haar bruiloft verwerkt. Heb je nog niets in de kleur blauw? Kies dan voor 1 blauwe bloem in je boeket!

Wil je het boeket traditioneel achterover gooien naar de ongetrouwde dames in het gezelschap, maar wil je jouw eigen boeket bewaren? Denk er dan aan om een tweede boeket te (laten) maken!

Ik wens jullie heel veel plezier met het uitzoeken van het bruidsboeket!

Dankjewel voor je inspiratie Michèle! Hier kan ik in ieder geval weer even mee vooruit en met mij zullen er een heleboel bruiden zijn die geïnspireerd zijn!
Wil jij meer trouwtips? Check dan zeker Michèles boek: Trouwen doe je zo! Bestel het nu meteen via onderstaande afbeelding! ♥

Bewaar deze blog op Pinterest

Tips voor het perfecte bruidsboeket wedding bouquet inspiration bregblogt.nl

De uitgelichte afbeelding komt van Shutterstock.

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

1 Reactie

  1. Nog een tip: behalve dat het boeket bij jouw jurk moet passen, is het ook mooi als het bij de bruidegom past! Mijn (toen nog aanstaande) man had bijvoorbeeld een rode stropdas op onze trouwdag, en daarom hebben we gekozen voor een bijpassend rood boeket met o.a. gerbera’s en duizendschoon. Ook had ik dezelfde rode gerbera’s in mijn haar, dus alles paste bij elkaar 🙂

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.