Als je me al een tijdje volgt, weet je dat ik eens in de zoveel tijd de kolder in mijn kop krijg en er weer iets moet veranderen in huis. Dit keer loop ik al een tijdje te mopperen over de slaapkamer…

Sfeervolle slaapkamer

Sinds we in 2012 in dit huis zijn komen wonen, is er weinig veranderd aan de slaapkamer. Het bed, de kasten, de gordijnen en het schilderij zijn allemaal nog hetzelfde. Ik heb hooguit eens een ander dekbedovertrek gekocht en sinds een tijdje staat er een plant op het nachtkastje. Het is al best een sfeervolle slaapkamer, maar deze diva is nog niet helemaal content.

Donkerblauwe muur en hotelsfeer

Ik geniet enorm van woonprogramma’s en kan dan ook best een beetje jaloers zijn als Thomas weer eens een mooie slaapkamer in elkaar klust in Eigen Huis en Tuin. Dan kijk ik naar onze slaapkamer en probeer een plan te bedenken waarmee wij ook zo’n sfeervolle slaapkamer kunnen maken.

Obstakel 1: de radiator

Ken je die app waarmee je de muren in je huis een andere kleur kunt geven op je telefoon? Zo kun je kijken wat mooi staat in jouw interieur. Ik heb de app al regelmatig losgelaten op de slaapkamermuur waar we op uit kijken vanuit ons bed. Er zit alleen nogal een groot obstakel in de weg. Een radiator van ongeveer 1.20 bij 1.20 (ont)siert de wand!

Daar kunnen we drie dingen mee doen. We schilderen hem over in dezelfde kleur als de muur, we geven hem een contrasterende kleur óf we vervangen hem voor een nieuwer en compacter model. Voor ik meteen als een hysterische picasso aan de slag ga, neus ik nog even rond op het internet. Er zijn tegenwoordig gelukkig heel veel mooie en compacte designmodellen te koop, bijvoorbeeld Thermrad radiatoren, en ik kan je vertellen: dat geeft de burger moed! 😉

Obstakel 2: Schilderen

Nu ik toch bezig ben heb ik nog een tweede obstakel ontdekt. En dat is meer een luxeprobleem. Wat gaan we schilderen en in welke kleur? Ik ben echt dol op die mooie donkerblauwe kleur die je vaker ziet. Die zou ook perfect passen bij het taupe van ons bed en het donkerbruin van de gordijnen. Een paar mooie accessoires erbij en misschien nog een nieuwe plant en het hotelgevoel is compleet. Al heb ik in een hotelkamer zelden een plant gezien, maar dat terzijde…

Inspiratie opdoen

In mijn hoofd heb ik al een hele nieuwe slaapkamer gerealiseerd, maar laten we eerst maar eens trouwen! Daarna komt de kluslijst wel weer boven tafel. Tot die tijd ga ik alvast inspiratie opdoen en dan is Pinterest mijn beste vriend!

https://nl.pinterest.com/pin/421157002649936550/
https://nl.pinterest.com/pin/336995984608015915/

Is jouw slaapkamer helemaal naar wens? Of droom jij ook van een andere look?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

2 Reacties

  1. Onze slaapkamer is echt een verzameling van allerlei losse dingen bij elkaar. Tel daarbij de rommeltjes op die even gauw in de slaapkamer worden gezet (verstopt) als er bezoek komt, en de chaos is compleet. Dus ja, een complete slaapkamer make-over zou wel leuk zijn 🙂

  2. Oe, ik ben dol op blauw! Mooie tinten zijn dat. Ik woon nog geen jaar in mijn huis, dus ik ben helemaal blij met mijn slaapkamer. Al wil ik ook nog steeds een mooie plant.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.