Als je kind naar de basisschool gaat, krijg je weer te maken met een heleboel eerste keren. De eerste keer overblijven, het eerste speelafspraakje, het eerste vriendenboekje… En: het eerste kinderfeestje! Super spannend voor jouw kind en misschien ook voor jou, dus hierbij deel ik een aantal handige tips!

Voor het eerst uitgenodigd op een kinderfeestje

Het is nogal wat, je kindje komt thuis met een uitnodiging of deze ligt in de brievenbus. Misschien ken je het andere kindje al goed, misschien ook helemaal niet. Toen onze kleuter zijn eerste uitnodiging ontving, was het een makkie. Zijn eerste kinderfeestje was namelijk bij zijn beste vriendje, die hij al kent vanaf de babytijd. We kennen zijn ouders ook, dus wat dat betreft waren er weinig vragen.

Hoe bereid je jouw kind voor op een kinderfeestje?

Voor alles is een eerste keer en eerste keren roepen veel vragen op. Ik bestookte mijn vriendinnen met kinderen in (ongeveer) dezelfde leeftijd met vragen over hoe zij zich hun kind hadden voorbereid op dat eerste feestje.
Charlotte gaf als tip: ‘Als je kind nog nooit ergens thuis is geweest, is het misschien handig om voor het feestje een keer een speelafspraakje te plannen.’ Goede tip! Want zo is het niet allemaal meer nieuw en spannend voor je kind.
Ik bedacht zelf ook dat het handig is om je kind te vertellen wat er (ongeveer) gaat gebeuren. Vertel ook altijd dat ze goed in de buurt van de ouder(s) van het jarige kindje moeten blijven of moeten luisteren wat de bedoeling is. (Worst nightmare: een kind dat verdwaalt of kwijtraakt tijdens een kinderfeestje!)

Monique vulde nog aan: ‘Geef aan of jouw kind allergieën heeft of bepaalde dingen niet mag eten of drinken.’ Zo komen de organiserende ouders niet voor een onaangename verrassing te staan.

Moet je nog ergens rekening mee houden?

Veel kinderfeestjes hebben tegenwoordig een thema. Denk aan een piratenfeest, een prinsessenfeest of een Lol Surprise feestje. (Waar blogcollega Mahwish leuke tips voor deelt) Op de uitnodiging staat meestal vermeld of jouw kind iets moet meenemen. Wie kent het niet: ‘Neem je zwemspullen mee, maar ik vertel niet wat we gaan doen!’ Denk ook aan regenlaarzen, verkleedkleding of droge kleding. Eet je kind mee of eet het thuis? En check ook zeker even of jouw kind wordt thuisgebracht of dat alle kinderen door de eigen ouders opgehaald moeten worden.

Hoeveel geef je uit aan een cadeau?

Ook zoiets: hoeveel besteed je aan een cadeautje? Even rondvragen leverde me gelukkig al gauw duidelijkheid op. De meeste ouders besteden rond de €7,50. Als je het kindje goed kent (bijvoorbeeld het beste vriendje of vriendinnetje) kun je €10,- uitgeven. Hoeveel jij uiteindelijk besteedt bepaal je natuurlijk zelf, maar hou er wel rekening mee dat je jouw kind niet met een mega groot en duur cadeau naar een feestje stuurt, waar dan voor de rest kleinere cadeautjes worden gegeven. Twijfel je over een geschikt cadeau? Vraag de ouders van het jarige kindje dan om tips.

Je kunt vervolgens met jouw eigen kind naar een speelgoedwinkel gaan, zodat je er een leuk uitje van kunt maken. Of gaat samen online shoppen en kiest daar een leuk cadeautje uit. Mijn favoriete webshop hiervoor is Lobbes, waar je al cadeautjes en speelgoed vindt vanaf €0,10. Zo vind je binnen jouw budget altijd een passend cadeautje!

Zelf een kinderfeestje organiseren?

Vroeg of laat kom je zelf ook aan de beurt. Dankzij Google en Pinterest kun je genoeg inspiratie opdoen voor een leuk kinderfeestje. Charlotte schreef al eens over 11 tips voor een geslaagd kinderfeestje. Monique deelde deze blog met haar tips voor een geslaagd eerste kinderfeestje. Zo krijg je ook een beeld van de andere kant van het verhaal.

voor het eerst naar een kinderfeestje tips en tricks bregblogt.nl

Heb jij nog gouden tips voor kindjes die voor het eerst naar een kinderfeestje gaan?

Uitgelichte afbeelding via Shutterstock

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.