Sinds ik mijn eigen bedrijf heb, zit ik op zondagavond al te kwispelen voor de volgende ochtend. Ik heb dan oprecht heel veel zin om te gaan werken, iets dat in het verleden weleens anders is geweest…

Frisse start van de week

Maandag betekent weer lekker aan de slag met en voor mijn bedrijf. Ik ervaar het iedere week weer als een frisse start. Hoewel ik in het weekend ook weleens achter mijn laptop kruip, voelt de maandag echt als een werkdag. Het weekend bestaat vaak uit leuke activiteiten, lekker luieren of wat klusjes in huis doen. Die vrijheid-blijheid-modus is heerlijk, toch verlangt deze luie chaoot ook wel naar wat regelmaat. En daarvoor is de maandag mijn beste vriend! Ik breng Laurens naar school, maak een ontbijtje en tegen een uur of negen ga ik naar zolder. Met een kopje thee, een fijne muziek en – in de winter – mijn kacheltje dat de boel verwarmt ben ik er helemaal klaar voor!

Wat gaan we deze week doen?

Ik begin de dag met het checken van mijn planning en het maken van een prioriteitenlijstje. Wat wil ik vandaag zeker af hebben en welke taken kunnen daarna nog als er tijd over is? Door zo’n lijstje te maken hou ik het overzicht en heb ik aan het einde van de dag het gevoel dat ik ook écht iets heb gedaan.

Maandag was niet altijd zo leuk…

Toen ik nog in loondienst werkte, was de maandag heel lang mijn vaste vrije dag. Ik vond het heerlijk, zo’n weekendverlenging! Ik heb zelfs ook een tijdje de vrijdag erbij gehad, dat was helemaal luxe. Iedere week een lang weekend! Na een tijdje ging ik op maandagmiddag werken. Dat was echt even een omschakeling. Nu vind ik de maandag an sich sowieso helemaal geen vervelende werkdag, maar als je je werk niet het allerleukste vindt, is het best een opgave om iedere maandag weer terug in het gareel te stappen om te werken. Ik was dan vrijwel de hele ochtend onrustig en gespannen en stapte regelmatig met een steen in mijn maag op de fiets. Het is een enorme verademing dat die tijd achter me ligt en dat ik de touwtjes nu zelf in handen heb.

Ik ben rijk!

Ik realiseer me iedere week weer hoe rijk ik ben, dat ik voor mezelf werk. Dat ik elke dag weer met plezier ga werken. Of het nou maandag, dinsdag of woensdag is: ik heb er zoveel lol in en geniet er enorm van. Jaja, het is niet allemaal rozengeur en maneschijn, ik heb natuurlijk ook weleens dagen dat het wat minder gezellig is. Of dat ik gesprekken moet voeren waar ik tegenop zie. Ik hou mezelf dan altijd voor dat het vanzelf weer voorbij gaat, dus dat ik er maar net zo goed iets leuks van kan maken. Dat helpt enorm! In 99% van de gevallen ben ik op maandag hartstikke happy. Ik kijk om me heen in mijn kantoor, mijn eigen domein, en ik sta er even bij stil dat ik dit allemaal zelf voor elkaar heb gebokst. Met zo’n gevoel de week beginnen is heerlijk!

Die maandag? Die is zo gek nog niet!

Welke dag is jouw favoriete (werk)dag?

 

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

2 Reacties

  1. Ik vind maandag ook heerlijk! Vooral de structuur inderdaad, in het weekend loop ik toch een beetje als een kip zonder kop rond. En je hebt nog de illusie dat het een productieve week wordt (wat ik bv op donderdag niet heb ?)

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.