Ben jij ook zo dol op soep? Dan zon dampende, heerlijk geurende kom gaat mijn maag wel lekker rammelen! Dit keer heb ik een recept voor een groene soep met een kruidige twist voor je, waar je een energieboost van krijgt en die heerlijk smaakt!

Groene soep van courgette, broccoli en spinazie

Wij noemen deze soep altijd – heel creatief – groene soep. Vanaf het moment dat ik deze combinatie ontdekte ben ik er hartstikke dol op. Makkelijk te maken, geen kunstmatige toevoegingen én zo, zo, zoooo lekker! Je kunt er ook lekker mee variëren. Zo is de basis van de soep vegetarisch, maar kun je er ook spekjes, garnalen of ham aan toevoegen.

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 courgette, in blokjes gesneden
  • 200 gram verse bladspinazie
  • 250 gram broccoli
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 1 bakje Paturain Cuisine
  • eventueel wat spekjes, garnalen of ham
  • olijfolie
  • 1 liter water

Staafmixer
Soeppan

Bereidingswijze

Doe een beetje olijfolie in een soeppan. Snijd de knoflook fijn en fruit deze even aan. Voeg hierna de courgette toe en bak deze mee tot hij zacht wordt. Voeg dan de broccoli en de spinazie toe. Als alle groenten zijn aangebakken en de spinazie is geslonken, voeg je 1 liter water toe, samen met de bouillonblokjes. TIP: ik kook het water in de waterkoker en doe dit dan in een maatbeker. Daarna los ik de bouillonblokjes erin op, zodat de bouillon in zijn geheel bij de groenten kan.
Breng de soep aan de kook en laat dan op een middelhoog vuur doorkoken, tot de groenten goed gaar zijn. Haal de pan van het vuur en pureer de groenten met de staafmixer tot een gladde soep.
Voeg 2 tot 3 eetlepels Paturain toe en roer deze goed door. Dit kun je eventueel ook met de staafmixer doen.

Wil je spekjes in de soep doen? Bak deze dan op een laag vuurtje in een pan zonder boter of olie tot ze lekker krokant zijn.

Doe de soep in een kom en voeg nog een extra lepel(tje) Paturain toe voor je hem opdient. Strooi er als laatste de spekjes / garnaaltjes / ham overheen. De soep is heerlijk met geroosterd bruin brood of met een lekker stokbroodje.

EET SMAKELIJK!

Dit recept bewaren? Pin het op Pinterest!

groene soep met een twist- broccoli, courgette, spinazie, paturain, kruidenkaas bregblogt.nl

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.