In Het weesmeisje van Anne Jacobs, ga je terug in de tijd naar Duitsland in 1913. De tijd vlak voor de Eerste Wereldoorlog losbarstte en de tijd toen vrouwen nog maar weinig te vertellen hadden. Een meeslepend verhaal over de jonge Marie, die niet blijkt te zijn wie ze altijd dacht te zijn…

Het Weesmeisje – Anne Jacobs

Augsburg, 1913. Het jonge weesmeisje Marie voegt zich als keukenmeid bij het personeel van het imposante landhuis van de familie Melzer, die in de textiel hun fortuin hebben verdiend. Tussen de hardwerkende bedienden probeert Marie haar plek te vinden. Katharina, de mooie, jongste dochter van de Melzers, bereidt zich op datzelfde moment voor op het balseizoen. Eindelijk zal ze aan de buitenwereld worden voorgesteld. Haar broer Paul, de erfgenaam van de familie, lijkt zich afzijdig te houden en geeft de voorkeur aan zijn studentenleven in München… totdat hij Marie ontmoet.

Verrassende wendingen en levendige beschrijvingen

Het zal je niets verbazen dat ik dol ben op historische romans. Tenminste, als je mijn boekrecensies met enige regelmaat leest! Ik vind het begin van de twintigste eeuw enorm fascinerend, het is een soort vooravond van hele grote veranderingen geweest. Zo doet vader Melzer regelmatig behoorlijk vrouw-onvriendelijke uitspraken, waarbij hij er heilig van overtuigd is dat de vrouw nooit een land kan besturen, kan stemmen of een hoge functie in een bedrijf kan bekleden. Ook zijn de ouderwetse omgangsvormen heel fascinerend. Moet je je voorstellen dat je je elke dag voor het diner omkleedt en dat je een kamenierster hebt die je helpt met aankleden en die je haren doet. Stiekem lijkt dat laatste me wel heerlijk!

Anne Jacobs geeft uitgebreide en levendige beschrijvingen van het wel en wee in Huize Melzer. Ze neemt je mee in de intriges en ontwikkelingen die de familie flink bezig houden. Ze lijken wel van het ene drama in het andere te rollen. Ondertussen komt Marie achter de waarheid van haar herkomst, waarmee niet alleen haar leven, maar dat van de hele familie Melzer op zijn kop komt te staan. Ik heb even nodig gehad om in het verhaal te komen, maar toen dat eenmaal zo ver was, kon ik het boek maar moeilijk weg leggen.

Lees hier meer boekrecensies

Aanrader dus?

Ben jij net als ik een grote liefhebber van historische romans in de stijl van Downton Abbey? Dan kan ik je deze roman zeker aanbevelen! Je wandelt een andere wereld achter, die slechts 100 jaar geleden echt bestond. Het zet je ook aan het denken over ons huidige leven en hoe de wereld er dan over 100 jaar uit zal zien. Fascinerend vind ik dat!

Ben je nieuwsgierig geworden? Je bestelt het boek eenvoudig bij Bol.com via onderstaande afbeelding!

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.