dingen waar ik als ondernemer moeilijk aan kan wennen led lampen in huis bregblogt.nl

Waarom je bij mij thuis steeds meer LED lampen vindt*

Er vindt een stille revolutie plaats bij ons in huis. Nee, er is geen relatiecrisis en  Overal waar spaarlampen (en oude gloeilampen, ja écht) het begeven, komen er LED lampen voor in de plaats. Waarom ik voor LED kies, vertel ik je in dit blog.

LED lampen, goed voor de portemonnee

Waarom LED, denk je misschien? Goeie vraag, want LED lampen zijn duurder dan een halogeen- of spaarlamp. Toch kies ik voor LED omdat het uiteindelijk voor de grootste besparing zorgt. Wist je dat LED lampen  ontzettend weinig energie verbruiken?
Ik check regelmatig samen met Etienne hoeveel stroom we hebben verbruikt en sinds de tijd dat we de lampen hebben vervangen voor LED lampen zien we al een verschil in het verbruik.
LED is ook op nog een andere manier goed voor onze portemonnee. De lampen hebben namelijk een ongelooflijk lange levensduur. Op de site van Lampdirect heb ik gelezen dat LED-lampen maar liefst 50x langer meegaan dan halogeen- en gloeilampen. Je kunt dus wel stellen dat ze duurzaam zijn!

Goed voor het milieu

Er is nog een reden dat ik tegenwoordig voor LED kies, en dat is het milieu. Niet dat ik in alles wat ik doe heel erg milieubewust ben, maar ik vind het belangrijk om met kleine aanpassingen mijn steentje bij te dragen. ‘Wat doe jij voor het milieu?’ klinkt het overal. Nou, nu kan ik dus zeggen dat ik (bijna) overal LED lampen heb in huis. Zo zijn we milieubewust bezig, naast het afval scheiden. Al moet ik zeggen dat een nieuw lampje indraaien minder energie kost dan ervoor zorgen dat al het oude papier, plastic en glas in de juiste bakken terecht komt. Dus dat laatste laat ik graag aan de roodharige hunk over. 😉

Ongezellig licht?

Een vooroordeel over LED lampen is dat ze ongezellig en kil licht geven. Die ervaring heb ik zelf totaal niet, omdat er LED lampen in allerlei kleurtinten zijn, van koel wit tot zeer warm wit. Zo kun je zelf kiezen voor een lichttint die bij jou en jouw huis past. Ik hou van knus en gezellig licht, behalve in de badkamer en op de overloop: daar moet ik gewoon goed kunnen zien waar ik loop en wat ik doe.

LED lampen in huis bregblogt.nl (2)

Welke verlichting heb jij in huis?Liefs,

Breg


Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content. Lees er meer over in de disclaimer .
Volg je mij al op Facebook , Instagram en Twitter ?

About Bregje

Avatar

Bregje is verliefd op Etienne (beter bekend als de Roodharige Hunk) en moeder van Laurens (2014). Op Bregblogt.nl vind je veel persoonlijke artikelen, boekreviews, shoplogs, recepten om je vingers bij af te likken en de tofste hotspots! Vaak met een korreltje zout, soms met een traantje en het liefst met veel humor!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.