In ‘Het land van de zon’ van Machteld Kruijssen volg je de avontuurlijke reis van Sarah en haar man Giovanni Battista Belzoni. Deze roman is gebaseerd op de ware gebeurtenissen in het leven van Sarah en Giovanni en geeft je een kijkje in de ontdekking van het Oude Egypte in de 19e eeuw.

Het land van de zon – Machteld Kruijssen

Sarah Banne leeft in het begin van de negentiende eeuw in Engeland, waar ze onder grote druk staat van haar familie om te trouwen. Maar het idee van een saai, voorspelbaar leven staat haar helemaal niet aan. Machteld Kruijssen beschrijft in deze historische debuutroman de ontmoeting tussen Sarah en circusartiest Giovanni Battista Belzoni, die Sarahs hart sneller doet kloppen. Deze grootse liefde voert haar mee naar Egypte. Zo krijgt Sarah de kans om een land te ontdekken dat voor Europa op dat moment nog een mysterie is…

De echte geschiedenis in een roman

Machteld Kruijssen  heeft haar liefde voor schrijven en haar liefde voor Egypte samengebracht in deze roman. Egypte is voor mij een onbekend land. Los van de geschiedenislessen op school, heb ik er maar weinig weet van. Omdat ik graag romans lees, is het leuk als je op die manier ook wat opsteekt van wat er vroeger allemaal op de wereld gebeurde.

Ik heb genoten van de levendige beschrijvingen en het kijkje in het leven van het excentrieke echtpaar Belzoni. Zeker in de tijd waarin regels, etiquette en uiterlijk vertoon heel belangrijk waren, is het verfrissend dat er mensen waren die daar wars van waren en hun eigen plan trokken.

Aanrader?

Als je houdt van -een tikkeltje informatieve- romans met een historisch thema, is dit een heerlijk boek. Af en toe was het een beetje droog, waardoor ik nog weleens afdwaalde van het lezen. Desalniettemin is het een mooi geschreven boek. Machteld Kruijssen  geeft je een mooie kijk op het leven van Sarah en Giovanni Belzoni.

Ben je nieuwsgierig naar dit boek? Bestel het dan meteen via Bol.com via onderstaande afbeelding!

Lees jij graag historische romans? Heb je nog tips?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

1 Reactie

  1. De Lege Stad van Simone van der Vlugt vond ik een prachtig en indrukwekkend boek. Het speelt zich af in Rotterdam in de Tweede Wereldoorlog. Een geschiedenis waar ik wel iets van af wist, maar dit boek neemt je echt mee in de gebeurtenissen en laat je nog meer voelen hoe vreselijk het moet zijn geweest in die tijd. Dus wat mij betreft een aanrader!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.