Ik open de deur en steek de sleutel in het slot van de brievenbus. Met een stapeltje enveloppen in mijn hand loop ik daarna de woonkamer binnen. Mijn zoon staat meteen voor me met zijn handen in zijn zij…

‘Mama? Is er post voor mij bij?’ vraagt hij met een verwachtingsvolle blik in zijn ogen. Ik weet hoe leuk hij het vindt als er post voor hem komt en baal ervan dat ik hem weer moet teleurstellen. ‘Helaas schat, alle post is voor mama vandaag.’ Hij werpt zijn handen omhoog en zucht theatraal. ‘Het is niet eerlijk! Ik krijg NOOIT post en jij krijgt het áltijd! De postbode brengt alleen maar pakjes en brieven voor jou. Het is niet eerlijk!’ Hij stampt weg en gaat in zijn stoeltje zitten mokken.

Arme, arme jongen. Dan ben je zo dol op post en op de verwachtingsvolle spanning wanneer je een envelop openmaakt en je nog niet weet van wie de post komt en dan krijg je het nooit. Je vindt de verjaardagspost één keer per jaar echt te weinig en ik snap dat wel. In verhouding tot mijn post is de post die hij ontvangt nihil. En dan groeit hij ook nog op in een digitale tijd, waarin post steeds minder wordt.

Ik besluit om er iets aan te doen en ik ga hem deze week iedere maand een kaartje sturen. Een vrolijk kaartje met een leuke boodschap, speciaal voor hem. Een kaartje om hem te laten weten hoe lief ik hem vind en hoeveel ik van hem houd. Ik ben benieuwd naar zijn gezichtje als ik dan de woonkamer binnenkom met een envelop die wél voor hem is, ik verwacht dat het een onbetaalbare aanblik is!

Om hem extra te verrassen heb ik een vraag aan jou als (trouwe) lezer van Breg Blogt. Zou jij het leuk vinden om Laurens een kaartje te sturen? Zodat hij een hele lading post krijgt, die helemaal alleen voor hem is? Stuur mij dan even een privéberichtje via Facebook of Instagram voor ons adres. We hebben een grote brievenbus (weetjewel, zo’n kunststof groene die iedereen vroeger had) dus er kunnen heel wat kaartjes in! Ik weet zeker dat er iemand hier in huis dolgelukkig mee zal zijn! ♥

Stuur jij nog vaak echte post naar vrienden of familie? En vind jij het ook zo leuk om post te ontvangen?

 

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

1 Reactie

  1. Mijn zoon is ook dol op post dus stuurt hij zelf veel kaartjes naar familie en vriendjes. Hij krijgt vrijwel altijd wat terug, superleuk! Ik zal je adres op ig vragen want hij wil vast ook wel een kaartje naar Laurens sturen 🙂

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.