Als je een kleine ruimte in huis hebt, kun je er nog weleens je hoofd over breken hoe je dat nou handig en praktisch kunt inrichten. Denk aan de hal, de wc of een kleine werk- of kinderkamer. In dit artikel vertel ik je meer en laat ik wat handige oplossingen zien!

Slim omgaan met kleine ruimtes in huis

In een kleine ruimte is het vaak al gauw vol en druk. Daarom is het slim om handig om te gaan met de ruimte die je hebt. Je kunt bijvoorbeeld de hoogte in werken of misschien heb je de mogelijkheid om kasten in te bouwen. Ik zag een tijdje geleden in een tv-programma een podiumbed, waaronder grote lades waren geplaatst, bij wijze van opbergruimte. Planken tegen de muur zijn ook ideaal om spullen op te plaatsen.

Onze eigen mini badkamer

Wij hebben zelf niet zo’n grote badkamer, ik geloof dat hij 2 bij 3 meter is. Er staat een bad/douchecombinatie in en een gigantisch wasmeubel. Dat ding beslaat bijna een hele wand van 2 meter. De netto opbergruimte is minimaal, omdat het is gemaakt van dik kunsstof en er daardoor dus maar weinig kastruimte overblijft. Nog een tip van Breg: kies voor kasten waar je veel in kwijt kunt, maar die niet kolossaal zijn. Je kunt natuurlijk ook altijd op zijn Marie Kondo’s ook handig opbergen met bakjes in lades. Zodra we getrouwd zijn wordt een nieuwe badkamer in ieder geval ons nieuwe spaardoel!

Inspiratie opdoen voor kleine ruimtes

Op Made.com hebben ze iets leuks, een widget waarin je kunt zien hoe je een kleine ruimte kunt indelen. Hieronder zie je verschillende foto’s en met het pijltje in het midden kun je van de lege naar de ingerichte ruimte sliden. Ik vind die keukenkasten die om het raam heen zijn gebouwd echt geniaal bedacht. Zo heb je toch veel daglicht binnen en je hoeft niet in te leveren op kastruimte.

Tips voor het inrichten van een kleine ruimte in huis

Een aantal tips voor het inrichten van een kleine ruimte in huis:

  • Gebruik lichte kleuren, deze geven een kamer al gauw een ruimtelijker effect.
  • Maak creatief gebruik van loze ruimte door bijvoorbeeld planken tegen de muur te plaatsen en in de hoogte te werken.
  • Kies voor slimme opbergers. Ik noemde al even de bakken onder je bed of lades die je indeelt met kleine bakjes, de mogelijkheden zijn eindeloos.
  • Creëer nieuwe opbergruimte op onverwachte plekken, zoals een handdoekenkast in een nis naast het bad.
  • Creëer optische ruimte, door bijvoorbeeld kasten met spiegeldeuren te plaatsen of door een grote spiegel op te hangen in de kamer

Tot slot laat ik nog wat inspirerende plaatjes van Pinterest zien. Ongelooflijk hoeveel er mogelijk is, als je maar een beetje creatief bent!

Slim omgaan met kleine ruimtes in huis inspiratie opbergtips ideeën bregblogt.nl made.com

Heb jij kleine ruimtes in huis die je creatief hebt ingericht? Wat is jouw gouden tip?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

1 Reactie

  1. Mijn gouden tip is om zo min mogelijk spullen te hebben. Ik vond tiny houses een tijd lang heel leuk, maar toen zag ik dat je dan wel voortdurend aan het openklappen, invouwen en weer opbergen bent. Dus zo min mogelijk zooi is toch het makkelijkst.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.