Een weekmenu is niet alleen makkelijk en voordelig, het geeft ook een bepaalde rust. Na een drukke dag hoef je niet na te denken over wat je moet koken, om vervolgens naar de supermarkt te racen en met veel te veel boodschappen thuis te komen. Wij zijn al een hele tijd experts in een weekmenu samenstellen en ik deel graag mijn tips & tricks met je!

Weekmenu samenstellen

Een veelgehoord bezwaar tegen het weekmenu samenstellen is: ‘Maar ik weet toch helemaal niet waar ik volgende week trek in heb?’ Klopt, dat weet je ook niet. Mijn ervaring is wel dat je heel snel went aan het weekmenu en je er op een gegeven moment niet eens meer bij stilstaat dat je al dagen van tevoren plant wat je gaat eten. Ik vind het vooral heel erg makkelijk en het scheelt een hoop gedoe.

Ik maak het weekmenu vlak voor we weekboodschappen gaan doen. Ik begin met het doorbladeren van de reclamefolders, via een app op mijn telefoon. Als er interessante aanbiedingen zijn op groenten en/of vlees, bedenk ik welke recepten daarbij passen. Ik let op dat er genoeg variatie is, dus niet 5 dagen alleen maar pasta of rijst, maar een mix in gerechten. Daarnaast speelt onze agenda mee. Hebben we een drukke dag, dan kook ik wat makkelijks, in het weekend kiezen we vaak voor wat uitgebreidere gerechten.

Inspiratie voor het weekmenu

Ik heb zelf een aantal fijne recepten die ik regelmatig maak, zoals een goedgevulde tomaten-groentesoep en kipsalon. Naast onze eigen favoriete recepten haal ik veel inspiratie uit foodblogs. Ik zet hieronder een aantal van mijn favorieten op een rijtje!

  • Lifesabout Geertje deelt recepten zonder pakjes en zakjes. Dankzij haar hebben we een goedgevulde kruidenla en kan ik tegenwoordig de lekkerste lasagne maken, zonder kunstmatige toevoegingen!
  • Lekker en Simpel hier vind je, zoals de naam al verraadt, lekkere en simpele gerechten. Meestal binnen 20 minuten op tafel en altijd weer even smakelijk!
  • Allerhande Ik denk dat dit wel de bekendste receptensite van ons land is. Ik duik er regelmatig in om inspiratie op te doen. Wat ik hierbij wel een minpunt vind is dat je vaak kant en klare producten nodig hebt, terwijl ik juist het liefst zo min mogelijk pakjes en zakjes gebruik.
  • Francesca Kookt Op de site van Francesca vind je héél veel recepten, geïnspireerd door keukens van over de hele wereld. Daarnaast is de Eetkalender echt een aanrader. Hier vind je iedere dag een nieuw recept, dat aansluit bij het seizoen.

Eetkalender Francesca Kookt 2019 bregblogt.nl

Weekmenu tips & tricks

Om het samenstellen van een weekmenu zo makkelijk mogelijk te maken, heb ik een aantal tips voor je…

  • Kijk naar de aanbiedingen – hiermee kun je lekker besparen én je hebt meteen inspiratie voor wat je wilt eten
  • Gebruik producten uit het seizoen – in de winter is hutspot nét iets makkelijker te krijgen dan in de zomer
  • Pas je menu aan je agenda aan – drukke dag? Zet een makkelijke pasta op het menu, die je eventueel al ‘s ochtends of de avond ervoor kunt maken
  • Sla je favoriete recepten op – zo hoef je maar door je favorieten te scrollen om weer inspiratie op te doen
  • Doe één keer per week boodschappen – dit scheelt heel veel geld, omdat je geen losse bezoekjes aan de supermarkt hoeft te doen

Onze eigen weekmenu’s

Sinds wij weekmenu’s maken is er een hoop rust in huis. Natuurlijk zijn er weken dat het hele weekmenu in de soep loopt, maar in 99% van de gevallen verloopt het heel soepel. Ik heb eerder al wat weekmenu’s gedeeld.

Weekmenu #1

Weekmenu #2

Een aantal fijne gerechten voor op jouw weekmenu:

Weekmenu maken inspiratie tips bregblogt.nl

Heb je nog aanvullende tips? Of heb je vragen? Deel ze in de comments!

Liefs,
Breg


Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content. Lees er meer over in de disclaimer .


Volg je mij al op Facebook , Instagram en Twitter ?Bregje
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.