Het is altijd een gekke periode, eerst de Kerstdagen en dan een paar dagen waarin je nooit lijkt te weten welke dag het is en wat je nou moet doen. Dan is het oud en nieuw en daarna val je nog even in een tijdloos gat, voor het echte leven weer begint… Nu de vakantie achter de rug is neem ik je terug in een megaweekoverzicht van de kerstvakantie!

Relaxte kerstdagen

Kerstavond vierden we met mijn schoonouders en Etienne zijn broer. Er lagen cadeautjes onder de boom en we hadden een viergangendiner op het menu staan. Laurens mocht meehelpen als ‘ober’ en hij vond het prachtig. We begonnen met een salade eendenborst, toen een heldere champignonsoep. Als hoofdgerecht hadden we rollade met zelfgemaakte appelmoes, cranberrysaus en groenten. Het toetje was hangop met zelfgemaakte stoofpeertjes. Laurens heeft alle vier de gangen meegegeten en genoten van de gezelligheid aan tafel. Het was zo leuk en ontspannen, van mij mag het iedere kerst wel zo zijn!

weekoverzicht Kerstdiner bregblogt.nl

Naambordjes Lau weekoverzicht kerstdiner bregblogt.nl

Op 1e kerstdag reden we naar Dordrecht voor een lunch met mijn familie. Mijn broer en schoonzusje hadden hun stinkende best gedaan en toverden een heerlijke lunch van drie gangen op tafel. De kinderen hadden hun eigen tafel en speelden tussendoor met elkaar. We sloten de dag af met een sjoelcompetitie, waarin weer duidelijk werd hoe fanatiek de familie Boer is! Moe, maar voldaan kwamen we tegen een uur of acht ‘s avonds weer thuis.

Weekoverzicht kerst familie bregblogt.nl

Tweede kerstdag stond er niets op de planning. Ik vroeg Laurens of hij nog ergens naartoe wilde of iets wilde gaan doen en zijn antwoord was: ‘Nee hoor mam, ik wil lekker in mijn pyjama blijven spelen.’ Prima! Dat deden we dus de hele dag. Ik voelde me niet helemaal top, het gemis van papa hakte er ineens keihard in toen ik niets meer om handen had. Ik heb het maar over me heen laten komen en kroop met een boek op de bank. Donderdag deden we niet veel anders dan woensdag. Een beetje rondscharrelen in huis, ik haalde weer eens een 1000 stukjes puzzel uit de kast en ‘s avonds keken we een paar afleveringen van Klem.

Naar de bioscoop!

Vrijdag stond er een leuk uitje op de planning! Ik won een tijdje terug bij Website4Mama bioscoopkaartjes voor de Fabeltjeskrant. Samen met mijn vriendin Marscha en haar zoontje Tijs gingen we naar de bios. Wij kennen elkaar sinds onze zwangerschap en de twee kleine mannen zijn echt bff’s sinds hun geboorte, zo leuk! Dat we er EEN UUR over deden om in de stad te komen mocht de pret niet drukken. Maastricht is razend populair in deze periode, met als gevolg dat een ritje van tien minuten ineens een eeuwigheid duurt. We renden net op tijd de Pathé binnen en ploften neer. De mannetjes hebben genoten en wij daardoor ook. We dronken nog warme chocomel in een kasteel, net buiten de stad, en toen was het tijd om weer naar huis te gaan.

weekoverzicht vriendjes bioscoop bregblogt.nl

Weekend met quality time

Zaterdagochtend kroop ik even achter de laptop voor wat mails en om dit weekoverzicht in elkaar te draaien, want er kwam hoog bezoek! Ik haalde mama in de middag van de trein en de rest van de dag hebben we thuis wat aangerommeld. We sloten de dag af met kaasfondue en een flesje wijn.
Zondag was Laurens wederom de grootste bofkont, hij ging met oma naar de bioscoop! Dit keer stonden Buurman & Buurman op het programma. Etienne en ik doken even de stad in, voor het té druk zou worden. Na de film hebben we met zijn viertjes geluncht bij FAB en daarna maakten we nog een kort rondje door de stad. Het was al gauw erg druk, dus na nog een borreltje pakten we de bus weer naar huis.

Jarig en oud & nieuw

Maandag was mijn verjaardag! Ik ben 38 jaar geworden, dat voelt echt heel gek. Op de een of andere manier voel ik me jonger. Ik schreef er al weleens over toen ik zesendertig werd en zo voelt het nog steeds. We begonnen de dag heel romantisch: in de Albert Heijn! De planning voor oudejaarsavond was een beetje in de soep gelopen, dus we moesten nog wat boodschappen doen. Stiekem vind ik dat helemaal niet erg en we maakten er maar meteen een leuk uitstapje van. Bij terugkomst bakten mama en Laurens een taart, terwijl ik me in mijn mooiste verjaardagsjurk (en cadeau van Etienne) hees en me klaar maakte voor de dag.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Breg Blogt (@bregblogt) op


In de ochtend kwam er bezoek van mijn schoonfamilie en onverwacht kwamen lieve vrienden ook nog even binnenwaaien. In de middag ging iedereen naar huis en Etienne bracht mama naar de trein. Ik dook even op de bank om bij te tanken, want aan het einde van de middag gingen we weer in de feestmodus voor oud en nieuw. We kregen vrienden met hun kids over de vloer. We hebben de hele avond lekker aan tafel zitten kletsen en borrelen. Om middernacht keken we buiten naar het vuurwerk en natuurlijk was er champagne! Laurens heeft het tot half 2 (!!) volgehouden, toen kwam hij naar me toe en zei: ‘Mama? Nu ben ik klaar, ik wil slapen!’ Ik had nooit verwacht dat hij de hele avond op zou blijven, hij had wel een middagdutje gedaan, maar toch. Het was een feestje om hem zo te zien genieten! En, het voordeel was dat hij de volgende dag uitsliep tot 9.00 uur!

Happy New Year!

Op 1 januari deden we wat je op deze dag het allerbeste kunt doen: lekker luieren! Lezen, een middagdutje doen, spelen, filmpje kijken, allemaal op het gemak. Ik maakte ook mijn vision board voor 2019, ontzettend leuk en relaxed om te doen! Op mijn vision board staan alle dromen en verlangens die ik heb voor 2019 en dan vooral op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en mijn bedrijf. Ik ben heel visueel ingesteld en het is dan heel fijn om iedere dag te zien waar ik naartoe wil.

Weekoverzicht relaxed het nieuwe jaar in bregblogt.nl

Woensdag kroop ik voor het eerst weer achter mijn laptop om wat te werken. De administratie stond op mijn to do list en in een zeldzame opwelling van ‘zin in cijfers’ besloot ik alles maar meteen af te handelen. Lekker om dit nu alvast achter de rug te hebben en weer fris aan het nieuwe jaar te beginnen. De rest van de dag rommelden we wat aan. Ik merk dat Laurens het heerlijk vindt om in zijn pyjama rond te scharrelen en te spelen. We vroegen hem of hij nog wat wilde gaan doen, zijn antwoord luidde: ‘Nee, ik wil lekker thuis zijn!’

Donderdag kwamen we weer een stapje dichterbij de orde van de dag: weekboodschappen doen! Na de boodschappen dook ik de zolder op, ik was na al dat luieren echt toe aan het normale leven. Wie had dat gedacht: dat ik in mijn vakantie alweer lekker aan het werk zou gaan, omdat ik er zin in heb?! Love it!

Nog één feestje dan…

Vrijdag begon ik goed: in de sportschool! Na de feestdagen was het flink aanpoten om te sporten, maar het voelde wel errug lekker! De wijntjes en hapjes hebben toch ook bij mij hun sporen nagelaten, dus er is werk aan de winkel. Zeker omdat ik over een paar maanden in mijn trouwjurk moet passen! De rest van de dag brachten we weer lekker thuis door. Ik werkte nog wat en Laurens had weer een pyjamadag. Etienne deed wat klusjes en we ruimden het huis op voor zaterdag, toen vierde ik mijn verjaardag voor vrienden. Zaterdagochtend sliep ik uit (hoera!) en daarna bereidde ik wat hapjes voor en maakte het huis klaar voor de borrel. Het was heel gezellig en ik ben enorm verwend! Het komende jaar ruik ik altijd lekker dankzij de vele Rituals die ik heb gekregen, zo lief! Oh en het was zaterdag dubbel feest, want Breg Blogt bestond 4 jaar en ik geef mooie prijzen weg!

Het einde van de vakantie…

Zondag deed ik echt helemaal niks! Nou ja, twee keer een dutje en wat lezen, daar bleef het bij. Heerlijk om de vakantie zo af te sluiten en ik word er steeds beter in om te genieten van zulke dagen. Geen schuldgevoel, geen ‘ik moet nog…’ en geen ‘Dit kan eigenlijk niet’. En mijn mannen genoten met mij mee!

Zo! Dat was onze kerstvakantie! We hebben genoten van de rust, van de gezelligheid en van elkaar. Mijn batterij is weer opgeladen, klaar voor een nieuwe, inspirerende werkweek! Ik heb deze week een lunchdate, ga bij een klant op bezoek en verder vooral heel veel schrijven en corrigeren.

Ik wens je een fijne week!

Hoe waren jouw feestdagen? Heb je ook vakantie gehad?

 

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.

Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.