Het einde van het jaar maakt me altijd een beetje melancholisch, alsof het extra benadrukt hoe snel de tijd eigenlijk gaat. 2019 lonkt al weken naar me, ik bruis van de ideeën en inspiratie en kan niet wachten om een nieuw hoofdstuk te gaan schrijven. Terwijl ik nog een keer over mijn schouder kijk naar 2018, laat ik ook bewust een aantal dingen achter…

Mijn stappenteller

Huh? Yup, ik heb het ding een groot deel van 2018 gedragen en het bracht me steeds meer onrust. Want als ik een slechte dag had, liep ik misschien maar 1000 stappen. Lekker motiverend om je doel dan niet te halen. Ik merkte dat ik het doel ook niet zozeer voor mezelf wilde halen, maar voor de onzichtbare toeschouwer die erbij is gekomen met de komst van social media. Is dat herkenbaar? anyway, ik heb het bandje een paar weken geleden af gedaan omdat hij leeg was en ik heb hem nog geen seconde gemist. Dat zegt genoeg toch?

Onterechte onzekerheid

Onzeker zijn we allemaal weleens, ik denk dat het ook normaal is het dat het je scherp houdt. Onzekerheid kan in van alles zitten: uiterlijk, werk, relaties en vriendschappen. Dankzij de geduldige spiegel die Etienne heet, heb ik dit jaar geleerd hoe vaak ik eigenlijk onterecht onzeker ben. Een voorbeeld: als hij in gedachten verzonken is en niet heel enthousiast reageert op een vraag of opmerking van mijn kant, denk ik meteen dat ik god weet wat verkeerd heb gedaan. Of wanneer ik een opdracht voor mijn werk heb opgeleverd, kan ik mezelf helemaal gek maken, door mijn kwaliteiten in twijfel te trekken. Terwijl er later altijd weer een positieve reactie van de klant terugkomt. Zelfkwelling van het hoogste niveau… en hier ben ik klaar mee! Deze onterechte onzekerheid blijft dus lekker achter in 2018.

Mensen met negatieve energie

Dat je niet met de hele wereld vrienden kunt zijn is logisch. Dat je zelf kunt kiezen welke mensen je toelaat in je omgeving, vind ik minstens zo logisch. Ik heb dit jaar geleerd om bewust om te gaan met mijn energie. Dat betekent ook dat ik afstand heb genomen van mensen die een negatief effect op mij hebben. Dit is niet altijd makkelijk, maar het geeft me zoveel rust. Ik krijg energie van een groep mensen waarmee ik kan lachen en huilen, mensen die me waarderen om mijn (zakelijke) kwaliteiten en waar ik een respectvolle relatie mee heb. Daar heb je meer aan dan aan mensen die niet te vertrouwen zijn, anderen omlaag halen of die mij niet waarderen om wie ik ben en wat ik doe. Dus alle energiezuigers mogen ook in 2018 blijven!

Pijn

Deze week heb ik een groot doel afgesproken met mijn fysiotherapeut: op onze bruiloft heb ik de hele dag geen pijn! We zijn hier ontzettend hard voor aan het trainen en dat begint zijn vruchten af te werpen. Zo tilde ik onlangs nog 24 kilo van de grond in een deadlift, terwijl ik een paar weken daarvoor met moeite 10 kilo aan kon. Ik merk dat de pijn door het sporten minder is en dat ik minder slechte dagen ken. Ik kan je niet uitleggen hoeveel dat voor me betekent! En als ik dan een slechte dag heb, kan ik die ook beter accepteren, zo fijn! Ik hoop echt dat ik de pijn nog verder onder controle kan krijgen, zodat ik op onze grote dag ongegeneerd kan dansen, staan, lopen en vooral genieten!

Vertel eens: wat laat jij achter in 2018?

Foto door Fotografie Charlotte

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

3 Reacties

  1. Wat zou ik de kanker graag achter me laten in 2018. Helaas. Ik zal hem of haar een plekje in onze rugzak moeten geven, want achterlaten gaat niet. Ook zou ik mijn disbalans graag willen achterlaten. Met daarin de focus op normaal eetgedrag. Misschien dat ik het in 2019 nog eens leer.❤

  2. Pingback: Review: Samsung Galaxy Watch Active - Breg Blogt

  3. Pingback: Mijn ervaringen met de Huawei P30 * - Breg Blogt

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.