Afgelopen week werkte ik me een slag in de rondte, om zoveel mogelijk werk voor 2018 af te ronden. Want, vanaf vandaag heb ik VAKANTIE! Tijd om even rustig terug te blikken op een fijne week, waarin ik een spannende bioscoopervaring had, we kerstinkopen deden en ik mooie nieuwe inzichten kreeg…

Maandag

De week begon met een gewone werkdag. Alhoewel, gewoon… Etienne heeft al vakantie, dus die scharrelde lekker door het huis. Daar moest ik even aan wennen, maar eigenlijk is het gewoon heel gezellig. Hij kwam af en toe even op kantoor kijken, deed wat eindredactie voor me en we lunchten gezellig samen.
Ik leverde mijn laatste opdrachten in voor de opleiding Copywriter, waarmee ik in april ben gestart. Nu is het wachten op de laatste cijfers en dan mag ik mijn getuigschrift in ontvangst nemen. Het was fijn om weer te studeren en om te zien dat mijn schrijfkwaliteiten – die voornamelijk uit een natuurlijk gevoel voortkomen – nauw overeenkomen met de theoretische achtergrond.

Laurens kwam vrij moe uit school, dus de mannen doken op de bank, terwijl ik nog een paar uurtjes doorwerkte. ‘s Avonds had ik nog een sessie met de fysio en wat voor eentje! Ik voelde me fit, dus ik besloot eerst een lesje total body experience te doen. Van die vliegende zandzakken, remember? De les was vrij pittig en daarna wachtte mij nog een half uurtje krachttraining. Als je mij 2 maanden geleden had verteld dat ik nu 24 kilo optil in een deadlift, had ik je vierkant uitgelachen. Wat denk je? Ik deed het mooi wel even! Over de VIER dagen spierpijn daarna zullen we maar zwijgen…Gelukkig deed een warm bad wonderen!

badsessie bregblogt.nl

Dinsdag

Etienne bracht Laurens naar school en daarna gingen we samen aan de slag. Tijd om te brainstormen over Breg Blogt en Bregje Boer Teksttovenaar in 2019! Mijn wederhelft is goed in doorvragen en om mij een kritische spiegel voor te houden. We hebben een paar uur hard gewerkt, met als gevolg een overzicht van mooie doelen voor 2019! Dankzij deze sessie heb ik weer nieuwe inzichten gekregen over mezelf en over wat ik komend jaar wil doen. Ik sta te popelen om te beginnen. Eerst doe ik deze week nog mee aan een challenge van Eefje Verhagen, waarin ik mijn vision board ga maken, dan ben ik echt klaar voor het nieuwe jaar!

Brainstorm 2019 bregblogt.nl

We haalden Laurens uit school en reden door naar een winkelcentrum in de buurt. Laurens wilde met ons allebei een kerstcadeautje kopen voor de ander. In de praktijk kwam het erop neer dat hij met Etienne op pad ging, ik mijn eigen gang ging en uiteindelijk maar namens Laurens iets voor zijn vader kocht…? We reden op de terugweg binnendoor langs het vliegveld, waar op dat moment een groot cargotoestel landde, drie blije stuiterballen in de auto dus!

Woensdag

Laurens naar school, ik achter de laptop. De to do list was niet mals en ik had een volledige schrijfdag ingelast. Muziekje erbij, kersttrui aan en tikken maar. Love it!
‘s Avonds kwam Rachelle eten en daarna gingen wij met zijn tweetjes naar de opening van de nieuwe 4DX zaal van Pathé. Ik had nooit eerder een 3D film gezien, behalve als klein meisje in een IMAX theater. Wát een ervaring! Je leest hier alles over 4DX bij Pathé Maastricht! (spot je me op de foto?)

Pathé 4DX Maastricht Limburg Bregblogt.nl

Door alle indrukken had ik niet de beste nacht en dat de kabouter midden in de nacht naar de wc moest hielp ook niet. We hebben geen wc op de badkamer, dus het is even behelpen, zolang hij nog niet zelf naar beneden durft te gaan. Gelukkig valt hij zelf altijd meteen weer in slaap, ik lig helaas altijd nog een (half) uurtje wakker…

Donderdag

Het wordt een beetje saai: Laurens naar school, ik werken. Etienne ging nog wat laatste kerstcadeaus kopen en ‘s middags zijn we samen bloed gaan geven. Oké er zijn leukere uitstapjes met zijn twee, maar ik ben blij dat we voor het einde van het jaar ons steentje nog hebben bijgedragen. We deden nog wat boodschappen, ik dook een uurtje achter de laptop en toen haalden we Laurens op bij een vriendje. ‘s Avonds werkte ik nog een paar uurtjes, vastberaden om mijn blogs voor de hele kerstvakantie in te kunnen plannen…

Vrijdag

Ik stapte deze ochtend uit mijn comfortzone. Er werd een netwerkbijeenkomst georganiseerd in de buurt en ik besloot dat er geen geldige reden was om niet te gaan. Ik vind dat soort dingen echt heel eng. Extravert als ik ben, ben ik minstens zo verlegen en dat zorgt ervoor dat ik altijd een drempel over moet bij zo’n event. Het was een hele leuke bijeenkomst en ik ga er in 2019 zeker nog eens naartoe. Zo zie je maar dat die zenuwen vaak nergens voor nodig zijn…

Laurens kwam helemaal total loss uit school en die ging na de lunch even bijslapen. De rest van de dag brachten we door op de bank, in pyjama, met Netflix en een fijn boek.

Weekoverzicht boek onder de sterren van Montpellier bregblogt.nl

Zaterdag

Zaterdag luidden we de vakantie écht goed in met de eerste pyjamadag. Ik woon deze dagen in mijn foute kersttrui, heerlijk! Ik werkte aan een grote correctieklus, die ik eerst met pen en papier doe, dus dat kon prima op de bank. Het ‘handwerk’ is af, na de kerst kan ik alles in de computer gaan gooien! Ook kreeg ik de cijfers van mijn opleiding terug, dus nu is het echt klaar, binnenkort meer daar over! ‘s Avonds keek ik met Etienne naar Bride Flight op Netflix en toen was deze relaxte dag voorbij.

Zondag

Om half 8 zat ik met Laurens beneden, zodat Etienne nog even kon uitslapen. Na een lekker ontbijtje, een warm bad en wat wasjes en poetsklusjes, dook ik nog even achter de laptop om een klus af te maken, de laatste blogs (waaronder dit weekoverzicht) te schrijven en te checken of alles écht goed ingepland staat. Laurens ging naar de bioscoop met zijn oom. De rest van de dag ging ik lekker lezen, dat is ook echt mijn missie voor deze vakantie: weinig online zijn en veel genieten van mijn mannen, mooie boeken en fijne films en series. Ik heb zelfs Instagram en Facebook van mijn telefoon gemikt, in het kader van deze digitale detox…

Ben jij helemaal klaar voor de kerst? Geniet ervan, zoals jij het fijn vindt! ♥

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

1 Reactie

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.