Vanaf morgen dompelt Nederland zich onder in drie dagen Kerstfeest. Diners, borrels, brunches en feesten: iedereen viert het op zijn eigen manier, met oude en nieuwe tradities. Wij gooien het dit jaar ook over een iets andere boeg, ik vertel je graag over onze plannen voor Kerstmis 2018!

Kerst is nooit meer hetzelfde

Sinds mijn vader is overleden, is Kerst anders. Vorig jaar had ik een heel dubbel gevoel bij december en had ik zelfs helemaal geen zin om de boom op te zetten, gelukkig veranderde dat nog en brachten we toch kerstsfeer in huis. We hebben toen met mijn kant van de familie geluncht in Dordrecht. Een gezellige middag, die ons achteraf 100% meeviel. Toch hangt er een grote leegte die niet te negeren is en dat geeft me steeds weer een wat bedrukt gevoel. Wat zou het fijn zijn om nog eens All you need is love te kijken met papa, die minstens zo hard zat te huilen als ik. Helaas is het niet anders, we maken er gewoon weer het beste van!
Mede door het veranderde kerstgevoel en het gedonder met mijn gezondheid, hebben we de programmering dit jaar iets aangepast en beperken we de sociale activiteiten tot twee dagen in plaats van drie.

Kerstavond

Op kerstavond komen mijn schoonouders en Etienne’s broer bij ons eten. Wij koken een viergangendiner en Laurens kan dan naar zijn eigen bedje als hij moe is. We maken een menu vol klassiekers, zoals eendenborst en rollade. Ik vind het heerlijk om uitgebreid te koken, dus daar verheug ik me enorm op! Etienne heeft al een week vakantie, de boodschappen zijn binnen, dus geen kerststress in huize Breg Blogt!

1e Kerstdag

Op 1e Kerstdag zijn we uitgenodigd bij mijn broer in Dordrecht. Daar krijgen we een high tea en als het weer meezit gaan we lekker nog een stuk wandelen. Niet teveel poespas en gewoon fijn samenzijn. Voor mijn gevoel ligt er dan ook niet zoveel ‘het moet gezellig zijn want het is kerst’ druk op en dat is prettig! We zullen dan tegen de avond weer thuis zijn, waarna we lekker met de restjes van Kerstavond op de bank ploffen.

2e Kerstdag

Voor het eerst sinds Etienne en ik samen zijn, hebben we op 2e Kerstdag helemaal niets gepland! Normaal verdelen we de bezoekjes over de families over de twee kerstdagen en op kerstavond zijn we thuis. Dit jaar besloten we om het om te gooien, waardoor we tweede kerstdag de hele dag thuis zijn met zijn drietjes! Ik kan je niet uitleggen hoeveel ik me daar op verheug! Lekker pyjama aan, Kerstfilms kijken en onze buiken vol eten met kerstkransjes. Hierna hebben we nog vakantie tot en met 6 januari, dus ik vermoed dat de toon daarmee is gezet!

Cadeautjes

We hebben vorig jaar al aan Laurens verteld dat we onze kerstcadeautjes zelf kopen. Dit jaar kwamen daar nog wat vragen over, toen hoorde ik mezelf zeggen dat de Kerstman alleen in Amerika bij de kindjes komt en dat we hier zelf onze cadeaus kopen. Alles leuk en wel, maar nog eens drie weken hysterie vanwege een grijze man met een baard zagen we écht niet zitten! Gelukkig vindt onze kleuter het helemaal prima. We zijn afgelopen dinsdag met zijn drietjes naar een groot winkelcentrum gegaan. Laurens ging eerst met Etienne en toen met mij op cadeautjesjacht  zodat hij voor ons allebei iets kon uitzoeken. Toen ik hem vooraf vroeg wat hij voor Etienne wilde kopen, antwoordde hij: ‘Een bon van de Hema, zodat pappie iets kan uitkiezen wat hij mooi vindt.’ HOE SCHATTIG?!

Lieve jij, ik wens je hele fijne kerstdagen. Hopelijk breng je ze door met de mensen waar je van houdt en zijn degenen die je moet missen in je hart bij je. Geniet van het lekkere eten! ♥

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.

Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.