Een garnalensalade is lekker als voorgerecht tijdens het (kerst)diner, tijdens de lunch of op een toastje bij de borrel. Ik maakte een hele frisse variant, die jij ook in een handomdraai op tafel zet!

Frisse garnalensalade met limoenmayonaise

Een tijdje geleden ontving ik de Foodybox, dit is een box met allerlei food gerelateerde producten om uit te testen. Dit keer zat er een pakje Noordzee garnalen in. De garnalen moesten nog gepeld worden, dus als een echte vissersvrouw klaarde ik dat klusje wel even. Zo komt mijn hotelschool-achtergrond toch nog van pas!
Ik maakte deze salade met ongeveer 150 gram gepelde garnalen, maar je kunt zoveel gebruiken als je wilt, afhankelijk van het aantal porties dat je wilt.

Ingrediënten

(voor 2 personen)

  • 150 gram gepelde Noordzee of Hollandse garnalen
  • yoghurtmayonaise
  • 1/2 limoen
  • eventueel wat verse bieslook

Bereidingswijze

Doe de garnalen in een kom. Meng 2 flinke eetlepels yoghurtmayonaise met het sap van een halve limoen. Rasp een beetje van de schil van de limoen en voeg dit ook toe aan de mayonaise. Roer goed door en proef of het goed op smaak is. Eventueel kun je nog wat extra sap of geraspte schil toevoegen.
Meng de limoenmayonaise door de garnalen, tot deze goed verdeeld zijn.
Voeg eventueel nog wat verse bieslook toe voor een extra bite.

Deze salade is heerlijk op gegrild boerenbrood, op een toastje of als alternatief voor de klassieke garnalencocktail met wat stukjes appel en sinaasappel erbij!

EET SMAKELIJK!

Meer inspiratie voor recepten

Bewaar het recept op Pinterest

Frisse garnalensalade met limoenmayonaise bregblogt.nl recept borrel diner voorgerecht

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.