Het schrijversduo Christina Lauren laat zichzelf opnieuw van hun beste kant zien met hun nieuwe roman ‘Ik ben je niet vergeten’. Het lukte me amper om het boek weg te leggen en zelfs nu, een paar dagen later, spookt het boek nog door mijn hoofd. Ik schrijf wel vaker in een recensie dat een boek meeslepend is en deze roman ging nog een stapje verder…

Ik ben je niet vergeten – Christina Lauren

Macy Sorensen heeft haar leven goed op orde. Ze staat op het punt te trouwen als ze onverwacht haar eerste en enige echte liefde na jaren weer tegen het lijf loopt. Ooit kon ze met haar vroegere buurjongen Elliot Petropoulos haar diepste geheimen delen. Hij was alles voor haar. Tot die ene noodlottige avond… Na die avond hebben ze elkaar nooit meer gezien of gesproken. Elliot heeft nooit geweten waarom Macy hem niet meer wilde zien. En hij heeft nooit de kans gekregen zijn kant van het verhaal te vertellen. Macy heeft zich al die jaren nooit meer echt zichzelf gevoeld, zoals ze dat bij Elliot kon. Ze verloor in één klap haar geliefde en haar beste vriend. Kunnen Elliot en Macy die gemiste tijd én kansen nog inhalen?

Terug in de tijd

Tijdens het lezen van de verhaallijn van de jonge Elliot en Macy kon ik me zo goed inleven, alle puberale onzekerheden van 20 jaar geleden doken weer op, alsof ze nooit weggeweest waren. De twijfel, de angst om iets verkeerd te doen en de allesoverheersende liefde druipen van de bladzijden. Christina Hobbs en Lauren Billings laten zien dat ze uitstekende auteurs zijn, die je tot in het kleinste detail mee kunnen nemen in de belevingswereld van de personages.

De opbouw van het boek is top, je gaat van de eerste ontmoeting van Macy en Elliot naar de avond waarop alles mis ging. Parallel daar aan ga je van het heden naar de ontknoping, waarin ze eindelijk in gesprek gaan over datgene wat er gebeurd is, op die beruchte nieuwjaarsdag, elf jaar voor ze elkaar opnieuw zien. De rauwe emoties, het verdriet en de pijn strijden met de liefde die nooit over is gegaan, de onweerstaanbare aantrekkingskracht en het sprankje hoop dat zowel Macy als Elliot koestert. Hoop dat het goed komt, alleen weten ze allebei niet goed hoe…

Aanrader?

Oh ja! Zeker wel! Ik vind het een prachtige roman, die maar moeilijk weg te leggen is. Je dompelt jezelf onder in de geschiedenis en het heden van Macy en Elliot en door de gedetailleerde beschrijvingen van de karakters lijkt het of je ze een beetje kent, heel bijzonder.

Je kunt het boek bestellen bij Bol.com via onderstaande afbeelding:

Heb jij weleens een boek van Christina Lauren gelezen?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.

Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.