Monopoly, wie is er niet mee opgegroeid? Ik wel en het spel staat hier inmiddels ook alweer een paar jaar in de kast. Onlangs verscheen een nieuwe versie van het spel, die het ook voor fervente valsspelers een feestje maakt: Monopoly Valsspelers Editie! Etienne en ik testten het uit en ik vertel je graag of onze relatie het heeft overleefd…

Monopoly Valsspelers Editie

Uit onderzoek is gebleken dat een kwart van de Nederlanders graag vals speelt tijdens een potje Monopoly! Dat liet producent Hasbro zich geen twee keer vertellen en dus brachten ze de Valsspelers Editie op de markt. En met succes, want het werd uitgeroepen tot Speelgoed van het Jaar 2018! In deze versie mag alles! Valsspeel-, Kans- en Algemeen Fonds kaarten geven je bepaalde voordeeltjes, beloningen en straffen, maar daarnaast mag je zoveel vals spelen als je maar wilt! Steel geld van de bank, trek je niks aan van de dobbelstenen, ontsnap uit de gevangenis – probeer het allemaal! Bij dit spel moet je verschrikkelijk goed opletten, want alles is verdacht! Gesnapt? Dan wacht de handboei waarmee je aan het spelbord geketend wordt. Drie keer raden wie er binnen 5 minuten geboeid zat?!

Monopoly Valsspelers Editie spel opzet bregblogt.nl

Onze ervaringen met Monopoly Valsspelers Editie

Een pokerface heb ik niet, dus vals spelen zonder gesnapt worden is nog best een opgave. We trokken ten strijde in een potje met zijn tweeën. Nadat we het bord hadden ingericht en de spelregels hadden doorgenomen, kon de strijd beginnen. Ik grapte vooraf nog op Instagram Stories: ‘Over een uurtje weten we of de bruiloft nog doorgaat!’

De opbouw van het bord komt overeen met de klassieke versie. Het grote verschil is dat in het midden vijf kaarten liggen met opties om vals te spelen. Als het je lukt om de andere(n) een kunstje te flikken, wacht er een beloning op je. Valsspeelopties zijn bijvoorbeeld geld jatten uit de bank (vond ik het leukste!), een hotel van een andere speler stelen of jezelf bevrijden uit de handboei als je in de gevangenis zit. Als je betrapt wordt, staat je een straf of een boete te wachten.

Monopoly Valsspelers Editie bregblogt.nl

Je moet in het begin even wennen aan de regels en er hangt -nog meer dan anders- een stiekem sfeertje boven de speeltafel. Als je met zijn tweeën speelt is het nog moeilijker om vals te spelen, want dan let je continu op elkaar. Wij gaan het dus zeker nog eens spelen met meerdere mensen, zodat ik optimaal uit de bank kan jatten en Etienne veel te veel huur kan vragen als iemand op zijn straat belandt. We zijn een soort Bonnie en Clyde in Monopoly-land, dat lees je wel!

Monopoly Valsspelers Editie in de gevangenis handboei bregblogt.nl

Het is echt een ontzettend leuk spel, dus ik kan je zeker aanraden om het nog gauw te bestellen voor onder de kerstboom! Als je dat doet bij Bol.com via onderstaande afbeelding krijg ik een klein percentage van de opbrengst. 🙂

Ben jij een Monopoly fan? Welke editie is jouw favoriet?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.

Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.