Met nog minder dan zes maanden op de teller, nemen de voorbereidingen voor de bruiloft serieuze vormen aan. Wij kozen ervoor om de save the datekaarten te combineren met onze kerstkaarten. Een bijzondere manier om stil te staan bij het moois dat het volgende jaar brengt!

Save the date kerstkaarten

Het idee ontstond toen ik in verschillende boeken over trouwen las, dat je rond zes maanden voor je bruiloft de Save the datekaarten kunt versturen. We besloten toen om de Save the datekaarten begin december te versturen. Het leek me een goed plan om dit te combineren met de kerst, want er worden steeds minder kerstkaarten verstuurd tegenwoordig. Dit is een mooie gelegenheid om je dierbaren een leuke kaart met een persoonlijke boodschap te sturen.

Save the datekaarten van Kaartje2go

Dankzij een mooie samenwerking met Kaartje2go kon ik de perfecte kaarten ontwerpen. Een paar jaar geleden heb ik onze kerstkaarten ook ontworpen via deze website en dat was goed bevallen! Je kunt er terecht voor allerlei kaarten: van geboorte tot verjaardag, van Kerst tot een ‘zomaar’ berichtje. Ze hebben zelf een uitgebreide collectie en je kunt ook kiezen voor een eigen ontwerp. Tijdens het neuzen tussen de trouwkaarten deed ik al veel inspiratie op, er zat zoveel moois tussen! Samen met Geertje maakte ik een mooi ontwerp voor onze eigen kaarten, zodat het voor 100% paste bij ons.
Op de website van Kaartje2go heb je heel veel keus uit verschillende ontwerpen, maar je kunt ook een eigen ontwerp uploaden. Hiervoor hebben ze een handige lijst met benodigde specificaties en de klantenservice staat altijd voor je klaar om te helpen.

Dit laatste hebben wij ook echt mogen ervaren, aangezien er wat mis was gegaan met het oorspronkelijke ontwerp. Het mailcontact verliep supersnel en binnen een paar dagen had ik alsnog de perfecte Save the date kerstkaarten in huis. Ik snap wel dat ze al eerder een warme douche van Radar hebben ontvangen, de service is top!

Persoonlijke boodschap met een knipoog

We kozen bij het ontwerp van de kaarten voor een foto die we vorig jaar maakten in een fotoshoot. Tijdens deze shoot op de hei kwam Laurens aan met een dorre heidetak. Ik noemde deze gekscherend mijn bruidsboeket en dat zorgde voor een hilarische foto. Een foto die precies bij ons past: puur, met humor en ontspannen. Ik heb toen meteen gezegd: ‘Deze foto komt op de uitnodiging of save the date kaarten als we ooit gaan trouwen!’

Geertje maakte een mooi logo voor ons, dat we ook op de bruiloft terug laten komen. Het logo is subtiel en bevat onze initialen. Het kleine hartje staat voor Laurens. Ik vind het echt onwijs mooi en ben heel erg blij met het ontwerp!

Eigen ontwerp

Tadaaaa, dit is onze save the date kerstkaart!

save the date voorkant bregblogt.nl

Aan de binnenkant staat een tekst met de datum en deze hebben we met pen ondertekend, voor een persoonlijke noot. Ook komt ons logo nog eens terug aan de binnenkant.

Finishing touch met sluitzegels

We kozen voor kaarten op glanzend papier, met witte enveloppen. Om het geheel af te maken én om de ontvanger te laten weten dat het speciale post is, kozen we voor sluitzegels. Bij Kaartje2go kun je kiezen uit verschillende sluitzegels, niet alleen voor Save the datekaarten, maar ook voor een huwelijk of geboorte. Het geeft de post een extra chique finishing touch!

Save the date bregblogt.nl

De kaarten zijn inmiddels op de post en vallen deze week bij onze vrienden en familie op de mat. (opm 16-12-2018: helaas is Sandd ons niet gunstig gezind en zijn de kaarten  er na 6 dagen nog niet. Hopelijk vallen ze gauw op de mat)

Ik ben ontzettend benieuwd naar de reacties! In het nieuwe jaar ga ik opnieuw met Geertje aan de slag voor de uitnodigingen! We weten nu precies waar we op moeten letten met ontwerpen, dus ik weet zeker dat de uitnodigingen ook weer prachtig zullen worden!

Heb jij save the datekaarten verstuurd voor jouw huwelijk?

Save the date kerstkaarten wedding bruiloft bregblogt.nl

 

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.

Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.