Zee van verlangen van Jojo Moyes stond al héél lang op mijn ‘nog te lezen’ lijst. Ik had het ooit geleend bij de bieb, maar omdat het gereserveerd was, kon ik het niet verlengen. Toen ik een tijdje geleden het e-book kreeg toegestuurd van Uitgeverij de Fontein was ik dus héél blij! Eindelijk wist ik hoe het verhaal dat me had gegrepen, verder ging…

Zee van verlangen – Jojo Moyes

Het is 1946 en de oorlog is eindelijk voorbij. Over de hele wereld beginnen duizenden vrouwen aan de soms maandenlange reis op weg naar de mannen met wie zij tijdens de oorlog getrouwd zijn. In Sydney, Australië gaat het vliegdekschip de Victoria scheep, met aan boord meer dan 600 vrouwen en ruim duizend officieren, op weg naar een nieuw leven in Engeland.

De zwangere Maggie, nuffige Avice, 16-jarige Jean en verpleegster Frances delen een hut. In weerwil van alle strenge regels raken de levens van de tijdelijke bewoners van de Victoria – bruiden en mariniers – steeds verder verstrengeld. Wat deze vier vrouwen van tevoren nooit hadden kunnen vermoeden blijkt een onontkoombare waarheid: soms is de reis belangrijker dan de bestemming…

Een echte Jojo Moyes roman

Sinds ik een paar jaar geleden kennismaakte met de romans van Jojo Moyes ben ik groot fan. Haar schrijfstijl is zo heerlijk! Beeldende beschrijvingen, een vleugje humor, af en toe een traan: de perfecte combinatie voor een echt feelgood book. In het begin moest ik even wennen aan de verschillende perspectieven, maar toen ik eenmaal door had wie nou wie was, kon ik het boek amper terugleggen. Ik heb tussendoor zelfs zitten googelen hoe het schip eruit zag vroeger en wat de route was die ze voeren, zodat ik me nog beter kon inleven in het verhaal. Doen jullie dat ook weleens?

Maggie, Avice, Jean en Frances hebben allemaal hun eigen nukken én charmes. Ik lees graag historische romans en vind het zo bijzonder als je als auteur een goed beeld kunt neerzetten van de gewoontes uit de jaren ’40. Het was zo’n andere tijd dan nu en eigenlijk zouden die orde en beleefdheidsvormen nu nog best weleens goed van pas kunnen komen. 😉

Aanrader dus?

Als je houdt van romans met een echt verhaal, dat ook nog eens is gebaseerd op de echte geschiedenis, kan ik je deze roman zeker aanraden. Het is een prachtig verhaal en op het laatste heb ik zelfs een traantje weggepinkt…

Je bestelt het boek makkelijk bij Bol.com via onderstaande afbeeldingen:

 

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.