Week 50 is aangebroken, de dagen lijken nog maar vijf minuten te duren, zo donker is het! Afgelopen week kwam Sinterklaas op bezoek, kregen we héél goed nieuws én maakten we het huis klaar voor de kerst!

De week begon op maandag met een gezellig uurtje koffiedrinken met mijn vriendin Suus. Heerlijk even bijpraten en sparren, dat kunnen we heel goed samen! De rest van de dag bracht ik door achter mijn laptop, ik had een fijne to do list om af te werken. ‘s Middags dook ik lekker met Laurens op de bank met pepernoten en een filmpje Mede dankzij het ontzettend goede daglicht (kuch) heb ik deze dag 0 foto’s gemaakt… 😉

Dinsdag was een nieuwe werkdag. Ik kan heel slecht tegen de korte en donkere dagen van december, dus dan zorg ik dat ik het zo gezellig mogelijk maak. Ik stak kaarsjes aan op kantoor, zette een fijn muziekje aan en draaide de kachel nog een tandje hoger.

Weekoverzicht kantoor bregblogt.nl

Etienne kwam boven en noemde mijn kantoor ‘Thermae 2000’, naar aanleiding van de temperatuur, geur en muziek. Over Thermae gesproken: ik was voor Limburg Lonkt een dagje ondergedoken op deze fijne wellness-plek en schreef daar dit blog over!
Ik had een aantal deadlines deze week en dinsdag maakte ik heel wat schrijfmeters. De wellness-setting had dus een goed effect op me!

Toen Laurens uit school kwam, wilde hij graag met de PlayDoh spelen. Nu ben ik niet zo’n fan van klei en dan bedoel ik vooral de zooi die het oplevert. Maarrrrr, ik ben de beroerdste niet en haalde alle potjes uit de kast. Laurens vond het prachtig en leefde zich helemaal uit, terwijl ik naast hem zat te lezen.

Kleien Laurens bregblogt.nl

Woensdag was het eindelijk zo ver: Sinterklaas! In de ochtend kwam de beste man in de klas en dat was natuurlijk reuze spannend! Ik schreef er spontaan een gedichtje over.

Sinterklaasgedichtje bregblogt.nl

We hadden gepland om na school even rust in te bouwen, voor we aan Pakjesmiddag / avond begonnen. Helaas kreeg de Roodharige Hunk een platte band met zijn fiets, dus sprongen Laurens en ik in de auto en haalden hem op van zijn werk. Toen besloten we om van de nood een deugd te maken en aten onderweg even een broodje.

Lunch Hierder Hepke bregblogt.nl

In de middag kwamen mijn schoonouders en Etienne zijn broer. Toen het donker was speelde onze lieve buurvrouw voor Pakjespiet. Laurens is weer goed verwend en hij heeft onwijs genoten. Dat stralende snoetje dat helemaal op gaat in het Sinterklaasverhaal: ik vind het prachtig!
Pakjesavond 2018 bregblogt.nl

Donderdag was het studiedag en dat was maar goed ook. Het hele Sinterklaasverhaal was toch wel spannend geweest en Laurens was moe. We bleven de hele dag in onze pyjama en speelden met zijn nieuwe speelgoed. Vooral de Toren van Pisa is een GROOT succes! Hij had het hier al weken over en viste de doos – ingepakt en wel – zo uit de stapel pakjes. Dat gezicht toen bleek dat het ook écht dat spel was: onbetaalbaar!
Hieronder zie je de hele buit! Het spel Pie Face Cannon kregen we van Hasbro, ik heb er ook al een review over geschreven. Verder kreeg hij nog o.a. nog Lego, nieuwe kleren en twee adventkalenders. Etienne en ik werden nog verwend met een externe harde schijf (voor al die zes miljard foto’s die ik heb) en bonnen van Rituals.

Sinterklaascadeaus LAurens 2018 bregblogt.nl

Vrijdagochtend werd ik weer verwacht bij de fysio. Ik had deze week veel pijn gehad en daardoor hadden we maandag de sportsessie vervangen door een sessie ‘op de bank’. Dat staat gelijk aan benen vol blauwe plekken, maar wel minder spanning in mijn spieren. Vrijdag voelde ik me weer iets beter en ik besloot om weer te sporten. Dat ging best goed en ik kon moe maar voldaan aan mijn dag beginnen.

Sporten fysio bregblogt.nl

Ik had een fijn telefoongesprek met collega tekstschrijver Renate, die ik heb leren kennen via de opleiding Copywriting die ik momenteel volg. We hebben allebei ons eigen tekstbureau en blijken heel veel raakvlakken te hebben. Het is fijn om te sparren met collega’s, zodat je elkaar kunt inspireren en van elkaar kunt leren. Na dit gesprek was het alweer tijd om Laurens te halen. Hij had een playdate, een goed begin van het weekend.

Playdate Laurens bregblogt.nl

Terwijl de mannetjes samen speelden had ik nog een koffieafspraak en toen was het écht weekend! Mijn vriendin Vief was jarig en vierde dit met een borrel in de stad. Laurens en ik vielen met onze neus in de boter, want toen we uit de bus stapten liepen we zo tegen de optocht van de Kerstman aan! Een hele stoet met mooie wagens vol lampjes reed vanaf het station naar het Vrijthof. Net toen we doorliepen naar het feestje kregen we een mega wolkbreuk op ons dak, hoera herfst!

Met de bus op stap bregblogt.nl

De borrel was erg gezellig, de aanwezige kinderen speelden samen en wij konden gezellig bijkletsen.
Het weekend stond er helemaal niets op de planning en dat was achteraf maar goed ook. Toen de boodschappen binnen waren trokken we ons huispak aan en deden niet veel meer dan spelen, lezen en films kijken. Oh en we versierden het huis in kerstsferen!


De vermoeidheid kwam bij mij keihard binnenzeilen en ik deed allebei de dagen een hoognodig middagdutje. We sloten zondag af met zelfgemaakte appelmoes en een kerstfilm en nu zijn we weer klaar voor een nieuwe week!

Samen appelmoes maken bregblogt.nl

Oh ja! We hadden dus ook nog groot nieuws! Ik kan jullie vol trots vertellen dat de Roodharige Hunk per 7 januari begint aan zijn nieuwe baan! Het is voor hem een mooie stap vooruit bij een nieuwe organisatie en hij heeft er ontzettend veel zin in! Voor Laurens en mij is het fijn dat hij vier uur per week minder gaat werken en dat zijn vrije woensdagmiddag blijft! Je snapt wel dat we hier inmiddels uitvoerig op hebben geproost!

Vandaag breng ik een bezoekje aan Magisch Maastricht, voor mijn decemberblog op Limburg Lonkt. Donderdagavond mogen we naar de première van The Color Purple in het theater in Heerlen! En verder wordt er gewoon heel hard gewerkt! Je leest hier volgende week weer alles over in een nieuw weekoverzicht!

Tot slot nog een vraag: hoe vind je de weekoverzichten? Heb je tips of suggesties? Laat het me dan zeker even weten!

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.