Afgelopen week realiseerde ik me ineens dat het einde van het jaar gewoon om de hoek staat. Door de warme herfst (nou ja, tot vorige week dan), zat ik met mijn hoofd nog ergens in september of oktober. De week stond in het teken van werken, een jarenlange traditie, ons eerste oudergesprek en een heerlijk weekend naar Venlo!

Maandag begon met een gewone werkdag, ik werkte wat losse eindjes weg en pakte mijn to-do lijst aan. Na het weekend moest ik weer even op gang komen en ik besloot dat ik dat lekker in mijn eigen tempo deed. Ik pakte de cadeautjes in voor het pakket van De Lieve Sint en bracht het pakket ook meteen weg. Ik ben zo benieuwd hoe het gezin reageert!

Pakket de Lieve Sint bregblogt.nl

Toen ik Laurens uit school haalde, wilde hij iets leuks doen samen, dus haalden we in de supermarkt een pak brownie-mix en doken de keuken in. Het allerleukste was natuurlijk het aflebberen van de mixers!

brownies bakken bregblogt.nl

Voor het avondeten werden we weer verwacht bij de fysio. Na Lau zijn nadrukkelijke aanwezigheid van vorige week, hadden we afspraken gemaakt. Dat werkte, hij speelde rustig aan de kant, terwijl ik mezelf weer pijnigde. De oefeningen gingen heel erg goed en ik merk dat het me steeds makkelijker af gaat. Laten we hopen dat de (spier)pijn ook steeds minder wordt…

Dinsdag werkte ik mijn to-do lijst af en voor de lunch maakte ik een lekker eitje met ‘Veerle boterhammen’. Onze kraamverzorgster was echt de beste eierbakker van de hele wereld, ze bakte de boterhammen in de pan en deed dan het ei erop. Goddelijk! We proberen ze zelf nu steeds  – tevergeefs – na te maken. 😉

lunchpauze bregblogt.nl

Ik las deze week de LINDA., er staat een prachtig interview in met Michelle Obama. En ja, tegenwoordig doe ik een week over een tijdschrift, tijdens elke lunchbreak lees ik een stukje. Even geen beeldscherm, maar lekker offline.

Iedereen heeft nu ook het pakket van de Kerstactie van Charlotte en mij ontvangen. Wat was dit te gek om te doen! We hebben zoveel pret gehad met de voorbereidingen en de verraste reacties waren echt goud waard. Dankbaar dat ik zulke mooie dingen mag doen! ♥

‘s Avonds stond er een jarenlange traditie op het programma: het Boerenkoolfestijn! Dit is tien (of elf, we zijn de tel kwijt) jaar geleden ontstaan, toen onze vriend Ivo en ik allebei single waren. We gingen regelmatig eten bij vrienden, die ons een beetje hadden geadopteerd. Later kwam vriendin Nadine erbij en zo ontstond het Boerenkoolfestijn. Ieder jaar, na de eerste nachtvorst, maakt Hen een enorme pan boerenkool met daarbij vlees voor een heel weeshuis. Inmiddels zijn we met zijn negenen, inclusief twee kleine kereltjes. Het is een avond waar ik ieder jaar weer naar uit kijk, het is een bijzondere traditie. Door het jaar heen eten en koken we meestal ook nog een of twee keer met elkaar. Hen zorgt dan voor de lekkerste gerechten, zoals de ossobucco van vorig jaar… (Alle foto’s van deze avond zijn te korrelig voor mijn website, dus geloof me maar gewoon op mijn woord dat het een heerlijke avond was!)

Woensdag bracht ik Lau naar school om vervolgens gauw weer achter de laptop te duiken. Ik had deze week een aantal opleveringen staan, altijd fijn om projecten af te ronden! Na schooltijd werden we bij de juf van Laurens verwacht voor ons eerste oudergesprek.

oudergesprek bregblogt.nl
Ik vond het best wel even spannend om voor de eerste keer officieel te horen hoe het met Laurens gaat op school. We hadden zijn rapport al eerder gekregen. Gelukkig was het nergens voor nodig om het spannend te vinden, want het gaat prima met hem. We hebben een leuk gesprek gehad met de juf en liepen vrolijk weer naar buiten met zijn drietjes.

Woensdagmiddag vermaakten de mannen zich met het uitzoeken van Laurens zijn speelgoed, terwijl ik op kantoor lekker doorwerkte. Het is echt zo fijn dat Etienne op woensdagmiddag vrij is, zodat ik alle ruimte heb om dingen te doen. En de mannen genieten ook van hun tijd samen: win-win dus!

Donderdag stond in het teken van gezelligheid en lekker eten. Ik begon de dag met een uurtje werken, waarna ik een afspraak had met Delina van Belle Vie. Ik volg al bijna twee jaar mindfulnesstrainingen bij haar en haar collega Anique en we hebben inmiddels een fijne band opgebouwd. Het was dat ik na twee uur naar huis moest, anders hadden we nog wel de hele middag kunnen kletsen en brainstormen over mooie plannen!

Lunch Delina Belle Vie bregblogt.nl

Ik pakte in de middag een paar uurtjes rust, want de gesprekken van de ochtend waren goed voor een flinke dosis prikkels. Ik haalde Laurens uit school en omdat hij moe was, doken we lekker op de bank. ‘s Avonds stond er nog een etentje met mijn lieve vriendin Marscha op de planning: nog meer fijne gesprekken én lekker eten!

hazenpeper Café Sjiek bregblogt.nl
Moe maar voldaan rolde ik in bed na deze fijne dag!

Vrijdag tikte ik de laatste dingen van mijn to*do list af, waarna ik onze koffer inpakte. Etienne en ik mochten een nachtje naar Venlo, Laurens ging naar opa en oma. In de loop van de middag stapten wij in de auto, om er een klein uur later weer uit te stappen. Over ons weekend in Venlo volgt binnenkort nog een aparte blog. Ik kan al wel verklappen: VenLOVErrast is een slogan die ontzettend goed gekozen is! ♥

Weekendje Venlo Bregblogt.nl

Zaterdagmiddag kwamen we weer thuis en een uurtje later was ook onze kroonprins weer thuis. We doken op de bank om lekker bij te komen van alle logeerpartijtjes. Zondag was zoals een zondag moet zijn: lekker luieren en ‘s middags lekker borrelen met lieve vrienden. ik sloot de dag af met het tikken van dit weekoverzicht en nu is het tijd voor een nieuwe week! Deze week komt Sinterklaas pakjes brengen, komt mijn lieve mama logeren en verder doen we niet veel bijzonders.

Heb jij een fijne week gehad? Heb je al Sinterklaas gevierd?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.

Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

2 Reacties

  1. Lieke van Veen Antwoord

    Dat klinkt als een hele gezellige week! Ik ben erg benieuwd waarom jullie voor Venlo hebben gekozen. Ik woon zelf in Venlo ?

    • Hoi Lieke!
      We hebben dit weekend gewonnen tijdens Pinkpop. Omdat ik zelf regelmatig op pad ga in Zuid-Limburg en deze regio goed ken, besloot de VVV om ons een weekendje in Noord-Limburg aan te bieden, zodat we daar ook op ontdekkingsreis konden! 🙂

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.