De leukste boeken over trouwen bregblogt.nl

De leukste boeken over trouwen!

Trouwen is big business! Je kunt er veel over lezen op het internet, maar ook in papiervorm. Er zijn een aantal hele leuke boeken over trouwen waar ik je graag meer over vertel!

Zodra ik wist dat ik ging trouwen begon ik natuurlijk te stuiteren. En, ik wilde vooral veel lezen om uit te vogelen wat er nou allemaal bij zo’n bruiloft komt kijken! Ik kan je vertellen: dat is nogal wat! Gelukkig zijn er een heleboel fijne schrijvers die hun ervaringen delen. Ik zet hieronder een aantal boeken over trouwen op een rijtje die ook voor jou als aanstaande bruid heel handig zijn!


Trouwboekje – Aaf Brandt Corstius

Aaf Brandt Corstius is bekend van haar columns en boeken. In 2017 trouwde ze met haar Gijs. In dit boek vertelt ze alles over de voorbereidingen voor hun grote dag. Zoals bij elk huwelijk zaten er wat hobbels in de weg. Wat ik van Aaf heb geleerd? Het komt wel goed en de dag zal nooit zo verlopen zoals je hem voor ogen hebt. Dit betekent echter niet dat het een mislukking is. Een heerlijk boek waar je zo doorheen vliegt!

Trouwen doe je zo – Michèle van den Bouwhuijsen

Michèle werkte jarenlang als eventmanager en organiseerde veel bruiloften en andere evenementen. Die ervaring heeft ze gebruikt om deze mooie wedding planner te maken. Een praktisch en handig boek, vol tips en informatie. Het boek is mooi vormgegeven met veel illustraties en zachte kleuren. Je kunt jouw bruiloft plannen met behulp van de handige check lists in het boek.

Het nieuwe trouwen – Judith van Lent en Vivian Dony

Dit boek gaat over het bedenken van een bruiloft die gebaseerd is op jullie wensen, voorkeuren en karakters -helemaal los van tradities, regels, en verwachtingen van anderen – met als resultaat een trouwdag die niet alleen mooi van buiten is, maar ook waanzinnig mooi van binnen. Want daar gaat het uiteindelijk om. Een prachtig vormgegeven boek vol praktische tips en tricks.


Trouwen voor Dummies – Marcy Blum en Laura Fisher Kaiser

Dit boek uit de bekende ‘Dummies’ reeks staat boordevol informatie voor een geslaagde trouwdag. Qua vormgeving is het geen Pinterest perfect boek, qua inhoud barst het bijna uit elkaar van de tips. Denk hierbij aan tips voor het samenstellen van je gastenlijst, hoe ga je om met kinderen op je trouwdag en wat moet je wanneer regelen.


Wij trouwen! – Pop the question

Een prachtig vormgegeven boek vol praktische tips! De Vlaamse schrijfsters delen al hun geheimen rondom het plannen van de perfecte bruiloft, precies zoals jullie hem willen hebben! Het boek begint bij de verloving en eindigt op de dag zelf. Er staan veel handige checklists in, zodat je zeker niets vergeet. Ook een mooi detail: voor de foto’s in dit boek zijn verschillende bruidsparen in beeld gebracht: vrouw-vrouw, man-vrouw en man-man. Vind ik mooi! Ik heb het boek van voor tot achter gelezen en blader er nog regelmatig doorheen, al is het alleen al voor de prachtige vormgeving en de mooie foto’s!


Morgen gaan wij trouwen – Monique Verburg

Een boek dat niet gaat over de voorbereidingen in aanloop naar de grote dag, maar juist over de dag zelf. In dit boek begin je zeven dagen voor de bruiloft en tel je zo af naar dé dag. Monique neemt je op praktische wijze mee, zodat je geen details vergeet en een goed beeld hebt van wat je kunt verwachten.

Bewaar deze blog op Pinterest met onderstaande afbeelding!

De leukste boeken over trouwen bregblogt.nl wedding inspiratie bruiloft plannen weddingplanner

Welk boek was jouw grote hulp bij het plannen van jouw bruiloft? Deel je tips in de comments, dan voeg ik ze toe aan de lijst!


Liefs,

Breg


Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content. Lees er meer over in de disclaimer .
Volg je mij al op Facebook , Instagram en Twitter ?

About Bregje

Avatar

Bregje is verliefd op Etienne (beter bekend als de Roodharige Hunk) en moeder van Laurens (2014). Op Bregblogt.nl vind je veel persoonlijke artikelen, boekreviews, shoplogs, recepten om je vingers bij af te likken en de tofste hotspots! Vaak met een korreltje zout, soms met een traantje en het liefst met veel humor!

5 thoughts on “De leukste boeken over trouwen!

  1. Ik wil het boek heel graag winnen! Ik zit momenteel volop in de wedding plan modus. We trouwen eind juni 2019, dus dat begint langzaamaan op te schieten! Zo’n boek lijkt me heel fijn om te checken of alles ‘klopt’ en voor handige tips en tricks!

    Mijn droombruiloft is laid-back en dus voor ons als bruidspaar écht genieten en zo relaxed mogelijk.
    De nadruk ligt op een mooie ceremonie, lekker eten en mooie styling. De dag wordt vastgelegd door een fotograaf in sobere/moody stijl en een videograaf die een cinematografische stijl heeft.
    Oohhhh wat lijkt dit me mooi ❤️

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.