In deze drukke, digitale tijd, zoeken steeds meer mensen naar rust en balans. In Japan beheersen ze al jaren op een prachtige manier de kunst van mindful leven, balans en ontspanning. In De Japanse manier vertelt Erin Nimi Longhurst over haar Japanse roots en hoe zij verschillende gewoonten en gebruiken uit Japan toepast in haar westerse leven.

De Japanse manier – Erin Nimi Longhurst

Een gelukkiger en gezonder leven volgens de verfijnde, Japanse manier
Wat is jouw ikigai (doel)? Hoe word je mindful te midden van de drukte? Dit boek geeft je zowel inspiratie als praktische tips om het beste uit je leven te halen, elke dag opnieuw.
Traditie, natuur en kunst hebben een grote invloed op het dagelijks leven in Japan; van shinrin-yoku (bosbaden), kalligrafie en ikebana (bloemschikken) tot theeceremonies en de Japanse ideeën over eten. Japanners weten hoe je kunt genieten van de kleinste dingen.
Verfraai je leven en verrijk je geest door op een toegankelijke, praktische manier naar het leven te kijken via wabi-sabi (de vergankelijkheid van het bestaan), kintsugi (keramiek repareren met goud) of kaizen (zelfverbeteringstechnieken).

Inspirerend en ook herkenbaar

Het boek liet mij inzien dat ik op een aantal vlakken al goed op weg ben met de Japanse manier. Ik zorg er goed voor dat ik tijd voor mezelf neem en doe regelmatig aan mindfulness. Daarnaast is er nog genoeg te leren! De rituelen en gewoonten van de Japanners worden door Erin echt mooi beschreven. Zij is als half-Japanse zelf opgegroeid in de westerse wereld, maar voelt zich heel nauw verbonden met Japan, de mensen en de cultuur. Het boek is prachtig vormgegeven en heeft een klein, handzaam formaat. Ik heb het in één avond uitgelezen!

Als jij geïnteresseerd bent in manieren om jouw leven optimaal te benutten op een rustige manier, dan kan ik je dit boekje zeker aanraden!

Wil je het boek bestellen? Dan kan makkelijk bij Bol.com via onderstaande link:

Op mijn Instagram maak je nu kans op een exemplaar van De Japanse Manier!

Welk boek heeft jou ontzettend geïnspireerd?

 

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

1 Reactie

  1. Klinkt als een heerlijk en inspirerend boek! Ik kan altijd wel wat tips gebruiken op het gebied van mindfulness. Deze gaat op mijn must read lijstje.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.