Een spel met één van mijn lievelingsen én een lekkere kliederboel waar je de kleuter blij mee maakt: dat is Pie Face Cannon!

Pie Face Cannon van Hasbro

Spelletjes: vroeger kon ik er geen genoeg van krijgen. We hadden thuis een spellenkast waar vanalles in lag: Monopoly, Mens erger je niet en Scrabble. Nóg leuker vond ik het als ik bij een vriendinnetje ging spelen en ze daar andere spellen hadden. Denk aan Muizenval, Hotel en de Toren van Pisa. Hoe leuk is het dat we nu onze eigen spelletjeskast aan het vullen zijn, zodat onze kleuter ook zijn hart kan ophalen.

Pie Face Cannon spel Hasbro bregblogt.nl

Aan de slag!

We kregen onlangs het spel Pie Face Cannon van Hasbro. Als je mij een béétje kent, weet je dat ik dol ben op slagroom. Hoe leuk is het dan om een spel in huis te hebben waar je slagroom voor nodig hebt?

Aangezien we dit spel voor Laurens willen bewaren als Sinterklaascadeau, besloten Etienne en ik om het spel zelf vast even uit te testen. Ik kan je vertellen: het was dolhilarisch!

Hoe werkt Pie Face Cannon?

Het spel werkt als volgt. Een van de deelnemers gaat met zijn gezicht in het masker zitten. De andere deelnemer vult het slagroomkanon. Hierbij heb ik een tip: zorg voor een spuitbus met een smalle spuitmond of gebruik een spuitzak, want anders is het iets lastiger om de slagroom in het kanon te krijgen. De schutter mag daarna aan de draaischijf draaien. Het nummer dat daar uit komt bepaalt hoe ver je het slagroomkanon naar voren mag schuiven. De kleur die erbij hoort bepaalt in welke hoek je het kanon moet draaien.

Pie Face Cannon spel bregblogt.nl
Vervolgens is het aan degene met het masker om de afweerhand zo snel mogelijk heen en weer te bewegen met behulp van twee knoppen. Deze hand kán je namelijk helpen om een voltreffer af te wenden. Ik leg de nadruk op KAN, want onderstaand filmpje demonstreert hoe het óók kan aflopen….

Tip voor Sinterklaas en Kerstmis!

We hebben echt ontzettend hard gelachen om dit spel, dus dat belooft wat als we het met Laurens gaan spelen. Hij houdt ook wel van slagroom en dit soort gekkigheid, dus ik verwacht dat het een schot in de roos is. Uiteraard vul ik de review nog aan met zijn ervaringen als hij het cadeau heeft uitgepakt.

Ben je na deze review zo razend enthousiast dat je het spel meteen wil bestellen? Doe dit dan via onderstaande afbeelding, dan krijg ik een klein beetje commissie over jouw aankoop. 🙂

Kende jij dit spel al?

 

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.