Een roman die een afschuwelijk geheim ontrafelt, terwijl je meekijkt over de schouder van een gedreven journaliste. In ‘Het meisje in de brief’ neemt Emily Gunnis je mee op een spannende zoektocht naar het verleden…

Het meisje in de brief – Emily Gunnis

1956. Tienermeisje Ivy Jenkins raakt zwanger. Een grotere schande bestaat er niet, en ze wordt naar St. Margaret’s gestuurd, een kil, door nonnen geleid tehuis voor ongetrouwde moeders. Haar baby wordt tegen haar wil ter adoptie aangeboden. Ivy zelf zal St. Margaret’s nooit meer verlaten.
Heden. De jonge journaliste Samantha Harper krijgt een oude brief in handen waarin een meisje smeekt om gered te worden uit St. Margaret’s, voor het te laat is. Het tragische verhaal laat Sam maar niet los. Wanneer ze wat dieper gaat graven, stuit ze op een reeks onverklaarbare overlijdensgevallen, die allemaal iets met St. Margaret’s te maken lijken te hebben. Aangezien het oude pand op het punt staat te worden afgebroken, wordt het voor Sam een race tegen de klok om een zestig jaar oud geheim te ontrafelen voordat de waarheid voorgoed verloren gaat…

Spannend en meeslepend

Deze roman neigt een beetje naar een thriller. Hoe verder je in het verhaal komt, hoe meer je wordt meegesleurd in de verschrikkelijke gebeurtenissen van het verleden. Rond de jaren ’50 waren er in Engeland en Ierland verschillende tehuizen voor ongehuwde moeders. De tehuizen stonden onder streng bewind van de nonnen en we kunnen ons nu niet meer voorstellen dat wat er gebeurde werd getolereerd. Emily Gunnis heeft deze periode gebruikt als basis voor haar roman. Ze beschrijft op beeldende wijze hoe het leven in zo’n tehuis was. Hoe het een beschadiging voor het leven achterlaat en hoe groot de impact 60 jaar later nog steeds kan zijn. Het is een spannend en meeslepend verhaal dat je niet gauw loslaat…

Dit vind je misschien ook leuk: Het meisje zonder naam – Diney Costeloe

Aanrader dus?

Hoewel ik niet had verwacht dat het meer naar een thriller zou neigen, vond ik dit boek echt prachtig. De schrijfstijl is vlot, waardoor je maar blijft lezen. Een aanrader als je houdt van historische romans met een spannend tintje!

Ben je benieuwd naar het boek? Dan kun je het makkelijk bestellen bij Bol.com via onderstaande link!

Welk boek las jij als laatste?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.

Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.